ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Παρουσίαση προγραμμάτων της Εδαφικής Ευρωπαϊκής Συνεργασίας 7/9/09


Αθήνα 7.9.2009, 19:32
Την εναρκτήρια εκδήλωση του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας "Ελλάδα - Ιταλία 2007 - 2013" διοργανώνει την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 09:30, στην Ιόνιο Ακαδημία στην Κέρκυρα, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία».

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι των επιλέξιμων περιοχών και του ελληνικού υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και του ιταλικού υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης.

Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, ώρα 09:30 θα διοργανωθεί στην Πύλη Αγίου Νικολάου (Φαληράκι) στην Κέρκυρα και η Εναρκτήρια Εκδήλωση του Διασυνοριακού Προγράμματος IPA "Ελλάδα - Αλβανία 2007 - 2013".

Πέραν του πανηγυρικού χαρακτήρα τους, οι εναρκτήριες εκδηλώσεις θα προσφέρουν τη δυνατότητα σε δυνητικούς δικαιούχους να λάβουν πληροφορίες για τις δυνατότητες χρηματοδότησης από τα εν λόγω Προγράμματα, τεχνικές λεπτομέρειες για τις αιτήσεις χρηματοδότησης, αλλά και να αναζητήσουν εταίρους και από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας "Ελλάδα - Ιταλία" έχει συνολικό προϋπολογισμό €118.606.893, εκ των οποίων τα €88.955.170 (75%) προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΤΠΑ και τα €29.651.723 (25%) από εθνικούς πόρους των κρατών, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Επιλέξιμες περιοχές είναι για την Ελλάδα οι Νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, Ιωαννίνων, Πρεβέζης και Θεσπρωτίας και για την Ιταλία οι Επαρχίες Μπάρι, Μπρίντεζι και Λέτσε της Περιφέρειας Απουλίας. Επιπρόσθετα οι Νομοί Ηλείας και Άρτας και οι Επαρχίες Ταράντο και Φότζια συμμετέχουν ως όμορες περιοχές. Αυτό σημαίνει ότι η χρηματοδότηση έργων στις περιοχές αυτές μπορεί να ανέλθει έως το 20% της συνολικής χρηματοδότησης, που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το σύνολο του Προγράμματος. Επίσημη γλώσσα του Προγράμματος είναι η αγγλική

Το Διασυνοριακό Πρόγραμμα ΙΡΑ "Ελλάδα - Αλβανία 2007-2013" συγχρηματοδοτείται από το Μέσο Προενταξιακής Βοήθειας - ΙΡΑ. Οι χρηματοδοτούμενες δράσεις και από τις δύο πλευρές των συνόρων θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο κοινές, αλλά, παράλληλα, διακριτές, ξεκάθαρα καθορισμένες και συμβασιοποιημένες ξεχωριστά. Ως εκ τούτου και ο προϋπολογισμός του Προγράμματος είναι διαφορετικός για κάθε συμμετέχουσα χώρα.

    Το Πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό €10.246.220 (€5.556.110 + 4.690.110) για την περίοδο 2007-2009. Για την Ελλάδα ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα €5.556.110 (€4.167.082 (75%) προέρχονται από κοινοτικούς πόρους - ΕΤΠΑ και €1,389,028 (25%) από εθνικούς πόρους). Για τις ίδιες δράσεις για την Αλβανία ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα €4.690.110, εκ των οποίων τα €3.986.593 (85%) προέρχονται από κοινοτικούς πόρους - ΙΡΑ και τα €703.517 (15%) από εθνικούς.

Επιλέξιμες περιοχές είναι για την Ελλάδα οι Νομοί Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών και Κέρκυρας και για την Αλβανία τα Διαμερίσματα Αργυροκάστρου, Κορυτσάς και Βλόρε. Σημειώνεται ότι ο Νομός Γρεβενών συμμετέχει ως όμορη περιοχή. Επίσημη γλώσσα του Προγράμματος είναι η αγγλική

Η Διαχειριστική Αρχή
Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία», με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί το τμήμα εκείνο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών που σταθερά έχει το βλέμμα του στραμμένο στην ελληνική γειτονιά, τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο, αλλά και σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή επικράτεια, και στηρίζει συνέργιες με μοναδικό γνώμονα το κτίσιμο στέρεων συνεργασιών, την από κοινού αντιμετώπιση προβλημάτων και ζητημάτων, αλλά και την ισορροπημένη ανάπτυξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Υπηρεσία Διαχείρισης έχει τη διαχειριστική ευθύνη των Προγραμμάτων «Ελλάδα-Ιταλία», "Ελλάδα - Βουλγαρία", "Ελλάδα - Κύπρος", "Ελλάδα - Αλβανία" και "Ελλάδα - πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας". Παράλληλα, όμως, λειτουργεί και ως εθνική αρχή σε τρία Προγράμματα πολυμερούς διασυνοριακής συνεργασίας (Αδριατική, Θαλάσσια Λεκάνη της Μεσογείου - MED ENPI και Μαύρη Θάλασσα), δύο διακρατικά Προγράμματα (Μεσογειακός Χώρος - MED και Νοτιοανατολική Ευρώπη - Southeast Europe), το διαπεριφερειακό Πρόγραμμα INTERREG IV C και τα δίκτυα INTERACT, ESPON και URBACT.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved