ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
768.009 τελικά οι δημόσιοι υπάλληλοι

 

Αθήνα 30.7.2010, 13:32

Τους 768.009 έφθασαν τελικά οι δημόσιοι υπάλληλοι του λεγόμενου στενού δημόσιου τομέα που έλαβαν μέρος στην πρόσφατη απογραφή, εκ των οποίων το 82% είναι μόνιμοι υπάλληλοι, το 7% συμβασιούχοι αορίστου χρόνου και το 6% συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών Γ. Ραγκούσης και Γ. Παπακωνσταντίνου αντίστοιχα, οι άνδρες καλύπτουν ποσοστό 54% και οι γυναίκες 46%, ενώ σε ποσοστό 39% οι απογραφέντες δημόσιοι υπάλληλοι είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, σε 28% Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε 9% Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, σε 9% Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Οι ηλικίες των απασχολουμένων είναι:
- 43.743 άνω των 60 ετών,
- 168.958 μεταξύ 50 και 60,
- 258.280 μεταξύ 40 και 50,
- 205.277 μεταξύ 30 και 40,
- 86.246, μεταξύ 20 και 30,
- 4.174 κάτω των 20 ετών.

Κατά την παρουσίαση των στοιχείων επισημάνθηκε ότι αυτά είναι κατά δήλωση και κατά συνέπεια μπορεί να εμφανίζουν κάποιες διαφορές σε σχέση με τα πραγματικά. Για παράδειγμα, μπορεί να έχουν απογραφεί άνθρωποι που δεν είχαν υποχρέωση να απογραφούν, όπως συνταξιούχοι, εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ, κ.λπ.). Επίσης, για διάφορους λόγους μπορεί να μην έχουν απογραφεί μερικοί που είχαν την υποχρέωση αυτή. Όπως πάντως ανακοινώθηκε, θα δοθεί άλλη μία ευκαιρία σε όσους δεν μπόρεσαν να απογραφούν, εφόσον εξηγήσουν τους λόγους ανωτέρας βίας που τους απέτρεψαν να το κάνουν. Τα στοιχεία της απογραφής αναμένεται να έχουν αναλυθεί, διασταυρωθεί και ελεγχθεί μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.

"Πρωτόγνωρη για το κράτος πρωτοβουλία, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε μέσα σε δύο μήνες και με μηδενικό κόστος», χαρακτήρισαν την απογραφή οι δύο υπουργοί και πρόσθεσαν ότι αυτή θα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθεια αναδιοργάνωσης του κράτους.

Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι από το 2011 θα εκπληρωθεί η κυβερνητική δέσμευση για την πληρωμή όλων των δημοσίων υπαλλήλων από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών στο Δημόσιο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved