ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Κατά του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων η Αυτόνομη Παρέμβαση

 

Αθήνα 1.10.2010, 13:01

"Οι θέσεις και το πλαίσιο αρχών που παρουσιάστηκαν από την Κυβέρνηση στη χθεσινή συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ για το “νέο μισθολόγιο”, επιβεβαιώνουν την εκτίμησή μας ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ένα “μισθολόγιο” που θα το χρησιμοποιήσει ως εργαλείο για την παραπέρα περικοπή των εισοδημάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο. Το στόχο αυτό εξάλλου εξυπηρετεί και η παρουσίαση των επιλεκτικά στατιστικών στοιχείων για τη σύγκριση των αμοιβών στην Ελλάδα αλλά και τις άλλες χώρες, για τη δημιουργία εντυπώσεων".

Τα παραπάνω τονίζονται σε ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης ΑΔΕΔΥ, η οποία συνεχίζει: "Η θέση ότι το «μισθολόγιο» θα συνταχθεί στα πλαίσια του μνημονίου, στο οποίο όπως είναι γνωστό προβλέπεται η κατά 2,5 δις μείωση των δαπανών για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης για τη μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων και συνταξιούχων του Δημοσίου. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν προωθεί τη διαμόρφωση ενός νέου μισθολογίου αλλά ενός νέου φτωχολογίου. Το συμπέρασμα αυτό επιβεβαιώνεται και από τις επιμέρους αρχές και ερωτήματα που διατυπώθηκαν για το “νέο μισθολόγιο”, όπως ο διαχωρισμός παλαιών και νέων υπαλλήλων, η συνέχιση της επιδοματικής πολιτικής, η σύνδεση των μισθών με την  “κομματική αξιολόγηση” και το παραγόμενο αποτέλεσμα κ.λπ.".

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί την ΑΔΕΔΥ να μην νομιμοποιήσει με την παρουσία της σε επιτροπές τις σκοπιμότητες της κυβέρνησης και τους εργαζόμενους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα για την κατάργηση του μνημονίου και της περικοπής των δικαιωμάτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved