ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Μειωμένο το κόστος μισθοδοσίας στις ΔΕΚΟ
 

 

Αθήνα 1.11.2010, 20:46

Τους εξαμηνιαίους ισολογισμούς και καταστάσεις αποτελεσμάτων χρήσης των 30 από τις 52 ΔΕΚΟ που εποπτεύει η Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και τα στοιχεία για την απασχόληση και το κόστος μισθοδοσίας που αφορούν στις 52 ΔΕΚΟ, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα περιλαμβάνεται πίνακας που παρουσιάζει το κόστος μισθοδοσίας των 52 δημοσίων επιχειρήσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2010 σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο της προηγούμενης οικονομικής χρήσης. Αναλυτικά στον πίνακα μισθοδοσίας έχουν καταγραφεί η συνολική μισθοδοσία, ο αριθμός των απασχολουμένων μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2010, η μισθοδοσία χωρίς τις εργοδοτικές εισφορές και λοιπές παροχές, η μέση απασχόληση εξαμήνου - δείκτης που αντανακλά την πραγματική απασχόληση - καθώς και η δαπάνη μισθοδοσίας ανά εργαζόμενο για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ποσό εξοικονόμησης του κόστους μισθοδοσίας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010 ανέρχεται στα 53 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2009. Με βάση την προβλεπόμενη εκτέλεση για το σύνολο της χρήσης του 2010 το ποσό εξοικονόμησης υπολογίζεται 220 εκατ. ευρώ περίπου σε σύγκριση με το 2009, ως αποτέλεσμα της εισοδηματικής πολιτικής του έτους 2010 που εφαρμόζεται και στις ΔΕΚΟ. Στην εκτίμηση για τις συνολικές δαπάνες μισθοδοσίας του 2010 λαμβάνονται υπόψη οι προβλέψεις των νόμων 3833/2010 και 3845/2010.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διαφάνειας για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, προχωρά μέσω της Ειδικής Γραμματείας ΔΕΚΟ στην πλήρη καταγραφή και τακτική και έγκυρη δημοσιοποίηση των οικονομικών και χρηματοοικονομικών δεδομένων των Δημοσίων Επιχειρήσεων.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε πίνακα με στοιχεία.

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Πίνακας με στοιχεία (αρχείο pdf 687 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved