ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Εγκύκλιος για τις μετατάξεις προσωπικού νομαρχιών σε δήμους
 

 

Αθήνα 1.12.2010, 14:02

Μία ακόμη εγκύκλιο για τις μετατάξεις προσωπικού Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων σε Δήμους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 257 παρ.2 του ν. 3852/2010, εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών (θα την βρείτε στα συνημμένα).

Οι εγκύκλιος αφορά τρεις περιπτώσεις προσωπικού:

- Η πρώτη περίπτωση αφορά μετατάξεις προσωπικού που υπηρετεί σε οργανικές μονάδες, των οποίων το σύνολο των αρμοδιοτήτων μεταφέρεται στους Δήμους.

- Η δεύτερη περίπτωση αφορά προσωπικό που υπηρετούσε μέχρι την έναρξη ισχύος του ν. 3852/2010, δηλαδή μέχρι την 7η Ιουνίου 2010, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, Ενιαίων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και Νομαρχιακών Διαμερισμάτων, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, το οποίο μετατάσσεται με την ίδια σχέση εργασίας στο δήμο, όπου αυτά λειτουργούσαν, κατ’ ανάλογη εφαρμογή της
παρ. 2α του άρθρου 257.

- Η τρίτη περίπτωση αφορά όλο το προσωπικό, πέραν του κλάδου Διεκπεραίωσης Πολιτών, που είναι ενταγμένο οργανικά στα ΚΕΠ.

Σύμφωνα με τον «Καλλικράτη», οι μεταφερόμενες αρμοδιότητες από τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις στους δήμους, συνοδεύονται και από τη μεταφορά του προσωπικού που τις ασκούσε. Για το λόγο αυτό προβλέφθηκε η μετάταξη του προσωπικού στους ΟΤΑ που θα ασκούν πλέον τις αρμοδιότητες αυτές, να γίνει στο δήμο όπου είχε την έδρα της η αντίστοιχη υπηρεσία της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.

Ο νόμος έδωσε το δικαίωμα κατ’ αρχήν στους υπαλλήλους αυτούς να ζητήσουν οι ίδιοι τη μετάταξή τους στον αντίστοιχο δήμο (προηγούμενη εγκύλιος). Εάν με τη διαδικασία των εθελοντικών μετατάξεων δεν κατέστη
δυνατή η μετάταξη του προσωπικού για την άσκηση των μεταφερόμενων στους δήμους αρμοδιοτήτων, προβλέπονται δύο εναλλακτικές περιπτώσεις για τη στελέχωση των νέων υπηρεσιών των δήμων, οι οποίες διαφοροποιούνται ανάλογα με το αν η απονομή των αρμοδιοτήτων στους δήμους αφορά το σύνολο συγκεκριμένου τομέα ή αν περιορίζεται στη μεταβίβαση μεμονωμένων αρμοδιοτήτων.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε την εγκύκλιο.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η εγκύκλιος (αρχείο pdf 100 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved