ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Ημερίδα: Ανεξάρτητες αρχές στην ελληνική δημόσια διοίκηση

 

Αθήνα 7.2.2011, 13:02

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Ανεξαρτήτων Αρχών (ΟΕΑΑ) διοργανώνει στις 18 Φεβρουαρίου 2011, στο αμφιθέατρο «Λεωνίδας  Ζέρβας» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα) την 1η Επιστημονική Ημερίδα της με θέμα «Ανεξάρτητες αρχές (Α.Α.) στην ελληνική δημόσια διοίκηση».

Στόχος της ημερίδας είναι να παράσχει ένα ανοικτό βήμα για γόνιμο διάλογο όπου θα συζητηθούν οι συνταγματικές, οικονομικές, ρυθμιστικές, ελεγκτικές και διαδραστικές  διαστάσεις του ρόλου τους στην ελληνική Δημόσια Διοίκηση. Για το σκοπό αυτό η ΟΕΑΑ έχει προσκαλέσει να μιλήσουν στην ημερίδα μία πλειάδα διακεκριμένων προσωπικοτήτων που εκπροσωπούν, μεταξύ άλλων, την πολιτεία, τις ανεξάρτητες αρχές, την ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς και παράγοντες των αγορών που ρυθμίζονται και ελέγχονται από τις ανεξάρτητες αρχές.

Η θεματολογία της ημερίδας αφορά τις κάτωθι τρεις ενότητες (το αναλυτικό πρόγραμμά της είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της ΟΕΑΑ στο www.oeaa.gr):
- Ενότητα 1: Πόσο ανεξάρτητες είναι οι Ανεξάρτητες Αρχές; Ζητήματα συνταγματικής κατοχύρωσης, οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας.
- Ενότητα 2: Ρυθμίζονται οι Ρυθμιστές; Μηχανισμοί ελέγχου και όρια του πεδίου δράσης των Ανεξαρτήτων Αρχών.
- Ενότητα 3: «Μετέωρο ή τολμηρό βήμα για τις Ανεξάρτητες Αρχές; Κοινές επιδιώξεις και προοπτικές ενίσχυσης της διάδρασης / συνεργασίας ανάμεσα στους εργαζομένους, τα συλλογικά όργανα και τις διοικήσεις.

Η ΟΕΑΑ, που ιδρύθηκε το Γενάρη του 2007, αποτελεί την πρώτη προσπάθεια συνολικής συνδικαλιστικής έκφρασης των εργαζομένων στις ανεξάρτητες αρχές.  Μέλη της είναι τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Εργαζομένων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Πρωταρχικός στόχος της ΟΕΑΑ είναι να λειτουργεί  ως υπεύθυνος και αξιόπιστος παράγοντας που εγγυάται τα δικαιώματα των εργαζομένων στις ανεξάρτητες αρχές, οργανώνει και στηρίζει τις διεκδικήσεις τους και συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη και ισχυροποίηση του θεσμού και του έργου αυτών. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved