ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Άδειες διαμονής μιας στάσης για τους νόμιμους μετανάστες

 

Αθήνα 16.2.2011, 21:32

Τομή στη διαδικασία χορήγησης των αδειών διαμονής των μεταναστών που ζουν νόμιμα στη χώρα μας προσανατολίζεται να κάνει το υπουργείο Εσωτερικών. Μια τομή που την χαρακτηρίζει κρίσιμη, τόσο για τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους νόμιμους μετανάστες, όσο και για τις υπηρεσίες που καλούνται να την υλοποιήσουν.

Ειδικότερα, αντί της μέχρι σήμερα εμπλοκής των υπηρεσιών δύο διαφορετικών δημοσίων φορέων, δηλαδή των πρωτοβαθμίων ΟΤΑ στην παραλαβής αιτήσεων και στην επίδοση των αδειών διαμονής και των υπηρεσιών Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Περιφερειών και, πλέον, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στην εξέταση των αιτήσεων και στην έκδοση των σχετικών αδειών διαμονής, προγραμματίζει το σταδιακό πέρασμα στις «υπηρεσίες αλλοδαπών μιας στάσης», από τη στιγμή που η κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση παρουσιάσει υψηλού επιπέδου ετοιμότητα.

Αποτέλεσμα αυτού του «Καλλικράτη» -κατά το υπουργείο- των υπηρεσιών μετανάστευσης θα είναι η ταχύτερη, πιο διαφανής και ασφαλέστερη ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης των αδειών διαμονής με τη μορφή της «Κάρτας Μετανάστη», αλλά και η σημαντική μείωση της ταλαιπωρίας του συναλλασσόμενου κοινού, καθώς και της συχνής προστριβής του με τους υπαλλήλους των αρμόδιων υπηρεσιών. Έτσι, οι υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας θα είναι εν τέλει σε θέση να υποδεχθούν αποτελεσματικά το νέο και απαιτητικό σε ασφάλεια θεσμό της Κάρτας Μετανάστη (αυτοτελές έγγραφο), που θα ξεκινήσει να υλοποιείται τους αμέσως προσεχείς μήνες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved