ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
ΑΔΕΔΥ: Καταρρίφθηκε ο μύθος των υψηλών αποδοχών

 

Αθήνα 2.3.2011, 15:12

Η μελέτη για τις μισθολογικές εξελίξεις στο Δημόσιο καταρρίπτει τον επί δεκαετίες συντηρούμενο «μύθο» περί υψηλής συνολικής μισθολογικής δαπάνης στο δημόσιο τομέα και οδηγεί στο συμπέρασμα ότι βασικό ζητούμενο παραμένει η καλύτερη διαχείριση και εξοικονόμηση δημοσίων πόρων - πέραν της μισθολογικής δαπάνης, τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Παράλληλα επισημαίνει ότι έχει έγκαιρα διατυπώσει τις θέσεις της για ένα νέο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα, που μπορεί να συμβάλλει τόσο στην αναβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών, όσο και στη βελτίωση των μισθολογικών απολαβών των υπαλλήλων, οι οποίες -σύμφωνα με την παραδοχή πλέον και της κυβέρνησης- είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη και τις χώρες του ΟΟΣΑ.

Επίσης, υπενθυμίζει ότι στην τελευταία συνάντησή της με τον υπουργό Εσωτερικών είχε επισημάνει ότι το νέο μισθολόγιο δεν μπορεί να οδηγεί σε «νομιμοποίηση» των ήδη υφιστάμενων περικοπών στο Δημόσιο και σε νέες μειώσεις των ήδη χαμηλών αποδοχών, καθώς μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε ακόμη δυσμενέστερη εισοδηματική θέση τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, οι οποίοι ήδη μετρούν απώλειες που φτάνουν έως και το 25%.

"Παρά τη σκόπιμη συντήρηση σεναρίων περί «παχυλών μισθών», το μηνιαίο εισόδημα του 80% των μισθωτών του Δημοσίου Τομέα βρίσκεται ανάμεσα στα 1.000 - 1.500 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων διαρκώς μειώνεται εξαιτίας των αυξήσεων των τιμών ειδών ευρείας κατανάλωσης, των αυξήσεων της έμμεσης φορολογίας, των τιμών του ρεύματος, των εισιτηρίων κ.ο.κ.", επισημαίνει η ανακοίνωση.

Η ΑΔΕΔΥ προβλέπει ότι τα τρία σενάρια προβολής και εξέλιξης του μισθολογικού κόστους, που δημοσιοποίησαν χθες τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, οδηγούν σε νέες μισθολογικές απώλειες, εκμηδενισμό των προσλήψεων, απολύσεις συμβασιούχων και τελικά σε «διάλυση» των δημοσίων υπηρεσιών, με σοβαρότατες επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τέλος, καθιστά σαφές ότι ότι αναγκαία και ικανή συνθήκη διεξαγωγής διαλόγου και διαπραγματεύσεων για ένα νέο μισθολόγιο, είναι η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και ότι αυτό "θα αναβαθμίζει τις αποδοχές της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοσίων υπαλλήλων, θα θεραπεύει ανισότητες και θα βρίσκεται στον αντίποδα μιας άναρχης μισθολογικής δομής, η οποία δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα των πελατειακών σχέσεων της τελευταίας 25ετίας".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved