ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Ελπίδες για μονιμοποίηση παλαιών συμβασιούχων

 

Αθήνα 14.4.2011, 14:54

Ελπίδες για μονιμοποίηση παλαιών συμβασιούχων του δημόσιου τομέα και ειδικότερα αυτών που εργάσθηκαν πριν την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001, δημιουργεί σημερινή απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου για τις καθαρίστριες του ΟΠΑΠ 1991 - 1998.

Με σχετική πλειοψηφία οι Αρεοπαγίτες έκριναν ότι πριν το 2011 το Σύνταγμα δεν απαγόρευε τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, δίνοντας έτσι την ευχέρεια στα δικαστήρια να κρίνουν κατά περίπτωση και σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία (νόμοι 2112/1920 -του Ελευθέριου Βενιζέλου-, 3239/1954, κ.λπ.) για την τύχη των συμβασιούχων που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Σχετικά με το θέμα, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρου δήλωσε: "Είχαμε επισημάνει, ως ΑΔΕΔΥ, από την αρχή, ότι οι προσχηματικές και καταχρηστικές συμβάσεις θα έπρεπε να μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Η σημερινή εξέλιξη στον Άρειο Πάγο δημιουργεί μια νέα φάση που δεν επιτρέπει σε κανέναν και πρώτα απ’ όλα στην κυβέρνηση να μην αναζητήσει άμεση πολιτική λύση για την δικαίωση του αγώνα χιλιάδων νέων ανθρώπων που για χρόνια είχαν εμπλακεί σε περιπέτεια και ομηρία.Οι εργαζόμενοι οι οποίοι διαχρονικά αποτέλεσαν τα θύματα του πελατειακού κράτους και των αλληλόχρεων λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων πολιτικών δυνάμεων που εναλλάσσονταν στην Κυβέρνηση, πρέπει επιτέλους σήμερα να αντιμετωπιστούν με διαφορετικό και δίκαιο τρόπο".

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι ο μακροχρόνιος και επίμονος συνδικαλιστικός και δικαστικός αγώνας της σε Ελλάδα και Ευρώπη για τη δικαίωση των συμβασιούχων, επικυρώθηκε με τη σημερινή απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. "Με μια ιστορική απόφαση το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, προχώρησε σε ανατροπή της μεθοδευμένης ανατροπής του κ. Σανιδά  και αποκατάστησε το κύρος και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δικαιώνοντας τους συμβασιούχους και αφήνοντας στον μικρόκοσμο τους όλους αυτούς που τους χρησιμοποιούσαν ως πολιτικούς ομήρους. Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα έδωσε, δίνει και θα συνεχίσει να δίνει μάχες και αγώνες με κάθε μέσο και τρόπο για τη δικαίωση όλων των αιτημάτων του κόσμου της εργασίας. Η κυβέρνηση οφείλει να εκτελέσει την απόφαση του Δικαστηρίου και να μονιμοποιήσει όλους τους συμβασιούχους οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες".

Αντίθετα, το ΚΚΕ συστήνει στους συμβασιούχους αυτοσυγκράτηση "στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα". Και εξηγεί: "Η απόφαση του Αρείου Πάγου δικαιώνει μόνο ελάχιστους εργαζόμενους και αυτούς πριν το 2001. Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία είναι πρώτα απ’ όλα ταξικό πολιτικό ζήτημα και όχι νομικό. Ταξική ενότητα, αλληλεγγύη και αντεπίθεση, με πείσμα και αντοχή κατά της πολιτικής της κυβέρνησης, ΝΔ, ΕΕ και των δημοτικών αρχών που την υπηρετούν, που οδηγούν τους συμβασιούχους στην ομηρία και στην ανεργία".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved