ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Ίδρυση Εφετείων σε Αγρίνιο, Μυτιλήνη, Ηράκλειο και Χαλκίδα

 

Αθήνα 19.4.2011, 05:04

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Α΄αρ. 80/2011) τα προεδρικά διατάγματα για την ίδρυση Εφετείων Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, Βορείου Αιγαίου, Ανατολικής Κρήτης και Ευβοίας.

Ειδικότερα:

- Ιδρύεται Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδος με έδρα το Αγρίνιο. Στην περιφέρεια του Εφετείου αυτού υπάγονται οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Αγρινίου, Μεσολογγίου και Λευκάδας, οι οποίες αποσπώνται από αυτή του Εφετείου Πατρών. Οι υποθέσεις των Πρωτοδικείων Αγρινίου, Μεσολογγίου και Λευκάδας, οι οποίες κατά το χρόνο ενάρξεως της λειτουργίας του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδος εκκρεμούν ενώπιον του Εφετείου Πατρών και για τις οποίες δεν έχει ορισθεί δικάσιμος, περιέρχονται στην αρμοδιότητα του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, αποστέλλονται στο Εφετείο αυτό και εκδικάζονται από αυτό. Χρόνος έναρξης της λειτουργίας του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδος ορίζεται η 16η Σεπτεμβρίου 2011.

- Ιδρύεται Εφετείο Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη. Στην περιφέρεια του Εφετείου αυτού υπάγονται οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Μυτιλήνης και Χίου, οι οποίες αποσπώνται από αυτή του Εφετείου Αιγαίου. Οι υποθέσεις των Πρωτοδικείων Μυτιλήνης και Χίου, οι οποίες κατά το χρόνο ενάρξεως της λειτουργίας του Εφετείου Βορείου Αιγαίου εκκρεμούν ενώπιον του Εφετείου Αιγαίου και για τις οποίες δεν έχει ορισθεδικάσιμος, περιέρχονται στην αρμοδιότητα του Εφετείου Βορείου Αιγαίου, αποστέλλονται στο Εφετείο αυτό και εκδικάζονται από αυτό.
Ορίζεται μεταβατική έδρα του Εφετείου Βορείου Αιγαίου ως πολιτικού και ποινικού δικαστηρίου στην έδρα του Πρωτοδικείου Χίου, για εκδίκαση όλων των υποθέσεων αρμοδιότητας Τριμελούς Εφετείου, ως Πρωτοβαθμίου και Δευτεροβαθμίου Δικαστηρίου, καθώς και υποθέσεων Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Τόπος συνεδριάσεως αυτού ορίζεται το δικαστικό κατάστημα του Πρωτοδικείου Χίου.
Με πράξη του Προέδρου Εφετών ορίζονται υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Χίου, ως γραμματείς του μεταβατικού Εφετείου Βορείου Αιγαίου, οι οποίοι συντάσσουν τις οικείες εκθέσεις, προσδιορίζουν δικάσιμους για τη συζήτηση των υποθέσεων, προβαίνουν σε εγγραφές στο οικείο πινάκιο, μετέχουν στις συνεδριάσεις του δικαστηρίου, συντάσσουν πρακτικά, επιμελούνται της καθαρογραφής, θεώρησης και υπογραφής των αποφάσεων, παραλαμβάνουν προτάσεις των διαδίκων και όλα τα αναφερόμενα στο άρθρο 237 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας έγγραφα, χορηγούν αντίγραφα δικογράφων, αποφάσεων, ως και πιστοποιητικά.
Χρόνος έναρξης της λειτουργίας του Εφετείου Βορείου Αιγαίου και της μεταβατικής έδρας αυτού στο Πρωτοδικείο Χίου ορίζεται η 16η Σεπτεμβρίου 2011.

- Ιδρύεται Εφετείο Ανατολικής Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης. Στην περιφέρεια του Εφετείου αυτού υπάγονται οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Ηρακλείου και Λασιθίου, οι οποίες αποσπώνται από αυτή του Εφετείου Κρήτης. Οι υποθέσεις των Πρωτοδικείων Ηρακλείου και Λασιθίου, οι οποίες κατά το χρόνο ενάρξεως της λειτουργίας του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης εκκρεμούν ενώπιον του Εφετείου Κρήτης και για τις οποίες δεν έχει ορισθεί δικάσιμος, περιέρχονται στην αρμοδιότητα του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, αποστέλλονται στο Εφετείο αυτό και εκδικάζονται από αυτό. Χρόνος έναρξης της λειτουργίας του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης ορίζεται η 16η Σεπτεμβρίου 2011.

- Ιδρύεται Εφετείο Ευβοίας με έδρα τη Χαλκίδα. Στην περιφέρεια του Εφετείου αυτού υπάγονται οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Χαλκίδας και Θηβών, οι οποίες αποσπώνται από αυτή του Εφετείου Αθηνών. Οι υποθέσεις των Πρωτοδικείων Χαλκίδας και Θηβών, οι οποίες κατά το χρόνο ενάρξεως της λειτουργίας του Εφετείου Ευβοίας εκκρεμούν ενώπιον του Εφετείου Αθηνών και για τις οποίες δεν έχει ορισθεί δικάσιμος, περιέρχονται στην αρμοδιότητα του Εφετείου Ευβοίας, αποστέλλονται στο Εφετείο αυτό και εκδικάζονται από αυτό. Χρόνος έναρξης της λειτουργίας του Εφετείου Ευβοίας ορίζεται η 16η Σεπτεμβρίου 2011.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved