ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
ΑΔΕΔΥ: Να διορισθούν άμεσα οι επιτυχόντες στο υπουργείο Οικονομικών

 

Αθήνα 19.5.2011, 14:03

Η άμεση πρόσληψη των διοριστέων μέσω ΑΣΕΠ στο υπουργείο Οικονομικών αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας και πράξη συνέπειας ευθύνης και δικαιοσύνης, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

"Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν υλοποιεί το «5 φεύγουν 1 έρχεται» αλλά είχε φτάσει ήδη στο «10 φεύγουν 1 προσλαμβάνεται», το οποίο, σε συνδυασμό με την αθρόα αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης, έχει σαν συνέπεια τη μεγάλη μείωση του προσωπικού και την ουσιαστική διάλυση των Υπηρεσιών", αναφέρει η ανακοίνωση. "Δυστυχώς σε όλη αυτή τη διαδικασία η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί, δεν εξαίρεσαν ούτε καν τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ των προηγουμένων ετών, με ακραίο παράδειγμα τους επιτυχόντες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης του υπουργείου Οικονομικών της προκήρυξης 1Γ/2008".

Και εξηγεί: "Οι επιτυχόντες αυτοί, συνάδελφοί μας ουσιαστικά, συμμετείχαν σε ένα αδιάβλητο, αξιοκρατικό γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ μεταξύ πολλών υποψηφίων και πέτυχαν. Ο αριθμός των διοριστέων ήταν και είναι πολύ μικρότερος από τις πραγματικές ανάγκες της Υπηρεσίας. Παρότι όμως ανακοινώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων και πολλοί από αυτούς αναγκάστηκαν να παραιτηθούν από προηγούμενες εργασίες, για να προετοιμαστούν για τη νέα του θέση, ξαφνικά απεφασίσθη το ουσιαστικό πάγωμα των προσλήψεων με αποτέλεσμα 545 νέοι άνθρωποι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης να παραμένουν επί μεγάλο χρονικό διάστημα αδιόριστοι, άνεργοι, με τεράστιες συνέπειες και για τις Υπηρεσίες αλλά και για τους ίδιους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Η κυβέρνηση δεν απαντά ούτε στο εύλογο ερώτημα εάν και πότε θα γίνει η πρόσληψή τους".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Πρόκειται για ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα δεδομένου ότι η αλλαγή στις κυβερνητικές επιλογές δεν μπορεί να μεταφέρεται σε αθώους εργαζόμενους, οι οποίοι ακολούθησαν την τυπική και αξιοκρατική διαδικασία και αμείβονται σήμερα με εμπαιγμό και ανεργία".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved