ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Εκατό εφημέριοι θα διοριστούν το 2011

 

Αθήνα 4.8.2011, 20:12

Εκατό εφημέριοι της Εκκλησίας της Ελλάδος θα διοριστούν το 2011. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι διορισμοί νέων διακόνων που έγιναν το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς και ο διορισμός 9 εφημέριων για την Εκκλησία της Κρήτης και 6 εφημέριων για την Εκκλησία της Δωδεκανήσου και την Πατριαρχική Εξαρχία Πάτμου.

Τα παραπάνω ανέφερε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον περιορισμό στη χειροτονία -  τοποθέτηση ιερέων, διευκρινίζοντας ότι οι διορισμοί εφημερίων εξαιρούνται από τον περιορισμό 1 προς 5.

Η κ. Διαμαντοπούλου πρόσθεσε ότι οι υπηρετούντες κληρικοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας έως 31 Δεκεμβρίου 2010 είναι 10.368 εκ των οποίων 9.117 της Εκκλησίας της Ελλάδος, 1.007 της Εκκλησίας της Κρήτης, 228 των Μητροπόλεων Δωδεκανήσου και 16 της Εξαρχίας Πάτμου. Με βάση αυτά τα στοιχεία προκύπτει ότι σήμερα υπηρετεί πολλαπλάσιος αριθμός των προβλεπόμενων θέσεων εφημέριων.

"Σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο της λειτουργίας της κυβερνητικής επιτροπής διαλόγου μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους, παρέχεται η δυνατότητα να συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν στην Εκκλησία, στα οποία περιλαμβάνεται και το εν λόγω θέμα", υππογράμμισε η υπουργός.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved