ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
ΠΡΟΣ ΒΟΛΗ: Απάντηση στον κ. Μιχελάκη

 

Αθήνα 20.9.2011, 13:12

Του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Τα ΜΜΕ αποκρύπτουμε τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας για 25.000 προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, ισχυρίζεται ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μιχάλης Μιχελάκης.

Η Proslipsis όντως δεν ασχολήθηκε με το θέμα, επειδή απλά αυτό δεν υφίσταται. Περιορίστηκε μόνο σε ένα σχόλιο με τίτλο "Ούτε ο Γκέμπελς", όπου κάνει λόγο για θράσος της Νέας Δημοκρατίας και του κυβερνητικού εκπροσώπου της.

Επειδή, όμως, ο κ. Μιχελάκης και το κόμμα του επιμένουν να δημιουργούν εντυπώσεις και επιπλέον ενοχοποιούν και τα ΜΜΕ, απαντάμε συνοπτικά:

- Οι 25.000 προσλήψεις που καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία, είναι προσλήψεις εποχικού προσωπικού του 2010, συνήθως οκτάμηνης διάρκειας, οι οποίες ανακυκλώνονται κάθε χρόνο. Χωρίς αυτές δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν πολλές υπηρεσίες του δημόσιου τομέα και κυρίως των ΟΤΑ. Μάλιστα, το 2009 ήταν κατά 6.000 περισσότερες σε σχέση με αυτές του 2010 (31.000), σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης του ΑΣΕΠ, ενώ το 2011 αναμένεται να είναι ακόμη λιγότερες από το 2010. Άρα, δεν πρόκειται για θέσεις τακτικού προσωπικού, όπου ισχύει η αναλογία 1:5 ή 1:10 που επέβαλε η τρόικα.

- Οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού ουσιαστικά έχουν "παγώσει" από τις αρχές του 2010, όπως φαίνεται τόσο στην ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ, όσο και στη σχετική υποκατηγορία της Proslipsis και έχουν διαπιστώσει άπαντες οι ενδιαφερόμενοι γι' αυτές.

Κατόπιν αυτών, δικαιούμαστε, νομίζουμε, να συνδέσουμε για μια ακόμη φορά το όνομα του κ. Μιχελάκη με αυτό του Γκέμπελς και να του υπενθυμίσουμε ότι ο Τύπος οφείλει να αντιστέκεται σε φαινόμενα γκεμπελισμού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved