ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
ΠΡΟΣ ΒΟΛΗ: Εφεδρεία παρωδία

 

Αθήνα 2.9.2011, 23:46

Του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Σε γόρδιο δεσμό εξελίσσεται για την κυβέρνηση το θέμα της εργασιακής εφεδρείας. Μια σειρά από νομικά, διοικητικά και άλλα προβλήματα δεν είναι καθόλου απίθανο να στείλουν το θεσμό στις ελληνικές καλένδες και να αναζητηθούν άλλοι τρόποι μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων ή εξοικονόμησης χρημάτων για τους δανειστές.

Κατά τη γνώμη μας, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι θιασώτες του μάλλον πρόωρα ατυχήσαντος θεσμού, είναι η θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων επιλογής. Είναι εύκολο να θεσπίσεις κριτήρια για μια πρόσληψη, αλλά αδύνατον για μια απόλυση. Όποια κριτήρια κι αν επιλεγούν θα... μπάζουν, προκαλώντας έντονες νομικές και άλλες αντιδράσεις. Επιπλέον, είναι αμφίβολο αν το ΑΣΕΠ δεχθεί να συνδέσει το όνομά του με μια τραγελαφική έως γελοία διαδικασία επιλογής και κατά συνέπεια με ένα θεσμό έκτρωμα, αποκύημα νοσηρής φαντασίας.

Συμπερασματικά, η εργασιακή εφεδρεία (δες ανεργία) είναι ανεφάρμοστη. Αν τελικά εφαρμοσθεί θα γίνει με διαδικασία - παρωδία. Εκτός κι αν επιλεγεί κάποια... οριζόντια δράση, όπως η φημολογούμενη ένταξη στην εφεδρεία των συμβασιούχων που μονιμοποίηθηκαν, οπότε και θα προκύψουν άλλου είδους προβλήματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved