ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
ΕΡΤ: Ψηφιοποίηση προγραμμάτων για άτομα με αναπηρία

 

Αθήνα 22.11.2011, 16:40

Την κατάλληλη υποδομή για την ψηφιακή αρχειοθέτηση και ανάδειξη του περιεχομένου προγραμμάτων της ΕΡΤ για άτομα με αναπηρίες δημιούργησε η ΕΡΤ μέσα από τον διαδικτυακό τόπο www.ert-archives.gr.

Η υποδομή αυτή περιλαμβάνει ιστοσελίδες σχεδιασμένες για άτομα με αναπηρία που συμμορφώνονται με τα διεθνή πρότυπα, με λογισμικό που συνθέτει τα αρχεία πολυμέσων για το διαδίκτυο. Παράλληλα, διαθέτει λογισμικό αναπαραγωγής των πολυμέσων (media player) με δυνατότητες υποβοήθησης των ΑμEΑ, όπως μεγάλα και διακριτά πλήκτρα ελέγχου, έλεγχο από το πληκτρολόγιο για τις βασικές λειτουργίες του κ.α.

Σε πιλοτικό στάδιο, το Αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζει, με τις συγκεκριμένες τεχνολογικές προδιαγραφές, προγράμματα του ψηφιακού καναλιού πρίσμα+ για άτομα με αναπηρία, τα οποία παρήγαγε η ΕΡΤ στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση - ΕΣΠΑ 2007-2013», που συγχρηματοδοτήθηκε από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Τα προγράμματα αυτά παρήχθησαν με επιπρόσθετες υπηρεσίες για ΑμEΑ -όπως νοηματική γλώσσα και ακουστική περιγραφή (για άτομα με προβλήματα όρασης), καθώς και υπότιτλους με χρωματισμό (για άτομα με προβλήματα ακοής)- ενώ δημιουργήθηκε υποδομή για ψηφιακή εκπομπή ανάλογου περιεχομένου από το ψηφιακό κανάλι πρίσμα+.

Στόχος του Αρχείου της ΕΡΤ είναι να επεκτείνει την εφαρμογή των συγκεκριμένων προδιαγραφών και σε υλικό που ήδη διατίθεται στην ιστοσελίδα του, υποχρέωση που απορρέει και από τη συμμετοχή του στο επόμενο ΕΣΠΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved