ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Αλλάζει ο τρόπος πληρωμής των Επικουρικών συντάξεων του ΤΕΑΔΥ

 

Αθήνα 23.11.2011, 10:32

Από την 1η Ιανουαρίου 2012 αλλάζει ο τρόπος πληρωμής των επικουρικών συντάξεων που χορηγεί το Ταμεί Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ).

Ειδικότερα:
- Όλες οι επικουρικές συντάξεις του  ΤΕΑΔΥ,  ανεξαρτήτως (πρώην) Υπηρεσιακής Μονάδας, θα καταβάλλονται στους δικαιούχους κάθε δίμηνο, αντί τρίμηνο, με απευθείας πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών τους. Η πληρωμή  θα γίνεται στις παρακάτω ημερομηνίες:
1η Φεβρουαρίου για το 1ο δίμηνο (Ποσό σύνταξης από 1 Ιανουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου)
1η Απριλίου για το  2ο δίμηνο (Ποσό σύνταξης από 1 Μαρτίου έως και 30 Απριλίου)
1η Ιουνίου για το 3ο δίμηνο (Ποσό  σύνταξης  από  1 Μαΐου  έως 30 Ιουνίου)
1η Αυγούστου για το 4ο δίμηνο (Ποσό σύνταξης από 1 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου)
1η Οκτωβρίου για το 5ο δίμηνο (Ποσό σύνταξης από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου)
1η Δεκεμβρίου για το 6ο δίμηνο (Ποσό σύνταξης από  1 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου).

Εξαιρούνται οι συνταξιούχοι, της πρώην ΙΑ Υπηρεσιακής Μονάδας (Τελωνειακών) των οποίων η καταβολή της Επικουρικής Σύνταξης θα εξακολουθήσει να γίνεται την 13η ημέρα κάθε μήνα, του ΤΕΑΠΟΚΑ και  του ΤΑΔΚΥ, οι οποίοι  θα εξακολουθήσουν  να πληρώνονται την 24η ημέρα κάθε μήνα.

Β. Ενημερωτικά σημειώματα, με την ανάλυση των καταβαλλόμενων ποσών των συντάξεων και κρατήσεων, θα αποστέλλονται στους δικαιούχους μία φορά ετησίως μαζί με τη φορολογική βεβαίωση. Σε περίπτωση που υπάρξει μεταβολή στο ποσό της σύνταξης τους ή των κρατήσεων θα γίνεται επί πλέον ενημέρωση.

Για όλα τα παραπάνω οι συνταξιούχοι του ΤΕΑΔΥ θα ενημερωθούν αναλυτικά με προσωπική επιστολή που θα τους αποσταλεί μαζί με το ενημερωτικό σημείωμα για τις συντάξεις που τους έχουν καταβληθεί για το 3ο και 4ο τρίμηνο του έτους 2011.

Στην ίδια  επιστολή,  για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων από τις Υπηρεσίες του ΤΕΑΔΥ θα παρέχονται οδηγίες:
α. για την περίπτωση μεταβολής των ατομικών στοιχείων (αλλαγή της οικογενειακής κατάστασης, διεύθυνσης κατοικίας, τραπεζικού λογαριασμού, δελτίου ταυτότητας κ.ά.) και
β. για την περίπτωση διακοπής, αναστολής ή μείωσης της κύριας σύνταξής τους (από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Ι.Κ.Α, Ταμείο Νομικών κ.ά.), προς αποφυγή λήψεως δυσμενών μέτρων (καταλογισμός, αναστολή  συντάξεων κ.λπ.).

Η αναβαθμισμένη ιστοσελίδα του ΤΕΑΔΥ (www.teady.gr ) παρέχει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους να αντλήσουν πληροφορίες και να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες μέσω e-mail (teady@teady.gr), για θέματα που τους απασχολούν, όπως: τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, τη συνταξιοδότηση των μελών της οικογενείας , τον υπολογισμό της σύνταξης, την αναγνώριση της προϋπηρεσίας, τη χορήγηση δανείων, τις επιστροφές εισφορών, τις αρμοδιότητες και το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το Ταμείο, τις επικουρικές συντάξεις, τους ασφαλισμένους και τους πόρους του ταμείου, καθώς και τα σχετικά έντυπα που πρέπει να υποβληθούν για κάθε αίτημα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved