ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Ι. Πανάρετος: Δεν ήθελαν επαγγελματικά δικαιώματα

 

Αθήνα 28.1.2013, 22:32

Του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Στην προσπάθειά του να θεσπίσει, για πρώτη φορά, επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΑΕΙ συνάντησε τη σφοδρή αντίδραση δύο από τις ισχυρότερες επαγγελματικές οργανώσεις, αλλά και την αδιαφορία της τρόικας. Πολύ νωρίς, μάλιστα, διαπίστωσε ότι το θέμα ήταν ταμπού για τις προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας, οι οποίες παραπλανούσαν τους νέους!

Τα παραπάνω αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Ιωάννης Πανάρετος, η προσπάθεια του οποίου στον τομέα αυτό έμεινε ημιτελής, παρότι είχαν ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση σχετικά προεδρικά διατάγματα.

Ο κ. Πανάρετος καταγγέλλει ότι ακόμη και η τρόϊκα έδειχνε παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος για την επίλυση του διαρθρωτικού αυτού προβλήματος, παρότι κόπτονταν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, ενώ στο στόχαστρό του μπαίνουν και οι δικαστές, στους οποίους προσάπτει συντεχνιακή λογική.

Συνεχίζοντας υποστηρίζει ότι -αναλογικά- ασχολήθηκε πολύ με το εν λόγω θέμα, εκεί μάλιστα που οι προηγούμενες ηγεσίες το θεωρούσαν ταμπού και δεν το άγγιζαν, και ότι έκανε ακριβώς αυτό που τα πολιτικά εγχειρίδια απαγορεύουν στους πολιτικούς: να ασχολούνται με θέματα για τα οποία δεν έχουν ισχυρούς συμμάχους. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι αισθανόταν άσχημα καθώς προοδευτικά διαπίστωνε την έκταση στην οποία οι προκάτοχοί του (από όλες τις πλευρές) είχαν παραπλανήσει χιλιάδες νέους για βραχυχρόνια πολιτικά οφέλη!

Διαβάζοντας τα παραπάνω ο πολίτης ευλόγα θα διερωτηθεί, γιατί ο κ. Πανάρετος τα λέει όλα αυτά τώρα, κατόπιν εορτής και δεν ξιφούλκησε κατά των υπονομευτών του έργου του όταν έπρεπε, προσβλέποντας σε συμμαχίες;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved