ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Αναστολή προσλήψεων ΥΕ και ΔΕ στους ΟΤΑ μέχρι το 2017
 

 

Αθήνα 18.2.2013, 22:48

Σύμφωνα με επείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών (στα συνημμένα), αναστέλλονται μέχρι το τέλος του 2016 οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού και στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου αυτών, κατ' επιταγή του ν. 4093/2012 περί δημοσιονομικής προσαρμογής.

Μάλιστα η απαγόρευση ισχύει ακόμη και για τις προσλήψεις εκείνες για τις οποίες το ΑΣΕΠ εξέδωσε οριστικούς πίνακες επιτυχόντων μετά την έναρξη της ισχύος των σχετικών διατάξεων του παραπάνω νόμου, δηλαδή την 12η Νοεμβρίου 2012.

Σε αντίθεση με το προσωπικό των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ, η ρύθμιση αυτή δίνει τη δυνατότητα στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και στα ΝΠΙΔ αυτών να πραγματοποιούν προσλήψεις και διορισμούς υπαλλήλων κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ, προκειμένου να στελεχωθούν με εξειδικευμένο προσωπικό αυξημένων τυπικών προσόντων, ιδίως στην παρούσα φάση, λόγω της άσκησης νέων αρμοδιοτήτων που εκχωρήθηκαν στους ΟΤΑ με το Πρόγραμμα Καλλικράτης. Οι εν λόγω προσλήψεις θα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των περιορισμών που τίθενται  από  τις  διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 3833/2010, όπως  ισχύει, σύμφωνα με τις οποίες απαιτείται η έκδοση απόφασης κατανομής από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την τήρηση του λόγου 1 προς 5.

Οι παραπάνω ρυθμίσεις δεν εφαρμόζονται στους νησιωτικούς δήμους που πληρούν την αρχή «ένα νησί ένας δήμος», που λήφθηκε υπόψη κατά το χωροταξικό σχεδιασμό του άρθρου 1 του ν. 3852/ 2010, καθώς και όσοι εμπίπτουν στις ρυθμίσεις του άρθρου 204 του ν. 3852/2010.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε την εγκύκλιο.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η εγκύκλιος (αρχείο 687 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved