ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
ΑΔΕΔΥ: Ικανοποίηση για την απόφαση του ΣτΕ περί εφεδρείας

 

Αθήνα 21.2.2013, 21:11

Την ικανοποίησή της για την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει αντισυνταγματικές διατάξεις του ν. 4024/2011 περί εφεδρείας και προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας δημοσίων υπαλλήλων εκφράζει η ΑΔΕΔΥ, η οποία -ως γνωστόν- άσκησε προσφυγή κατά του συγκεκριμένου μέτρου από την πρώτη στιγμή.

Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει ότι όλα δείχνουν πως η πλειοψηφία του Ανωτάτου Δικαστηρίου τάχθηκε υπέρ της αντισυνταγματικότητας του μέτρου, αποδεικνύοντας ότι η αντισυνταγματικότητα των μνημονιακών αποφάσεων της κυβέρνησης που οδήγησαν στην εφεδρεία και τώρα σε διαθεσιμότητα και χιλιάδες απολύσεις, δεν είναι απλώς μια θέση των Συνδικάτων.

"Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα, προκειμένου ο σχεδιασμός Κυβέρνησης και Τρόικας, για απολύσεις 25.000 Δημοσίων Υπαλλήλων μέσα στο 2013, να μείνει «κενό γράμμα» και να αποφευχθεί η οριστική κατάρρευση των Δημοσίων Υπηρεσιών", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στην προσφυγή της κατά του μέτρου της εφεδρείας η ΑΔΕΔΥ είχε υποστηρίξει ότι οι διατάξεις του ν. 4024/2011 είναι αντισυνταγματικές διότι αφενός παραβιάζουν τη συνταγματική προστασία της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και αφετέρου οι παρεμβάσεις που έγιναν στην Δημόσια Διοίκηση δεν κατατείνουν στην καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών του Δημοσίου. Αντιθέτως, επρόκειτο για παρεμβάσεις που δημιουργούν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα και υπονομεύουν την εύρυθμη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, με σοβαρές επιπτώσεις για τους ίδιους τους πολίτες - αποδέκτες αυτών των υπηρεσιών.

Η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να καθαρογραφεί και δημοσιευθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved