ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
ΙΚΑ - ΕΤΑΜ: Περαιτέρω έλεγχοι στις συντάξεις

 

Αθήνα 28.2.2013, 15:22

Αξιοποιώντας τα στοιχεία της πρόσφατης καταγραφής των συνταξιούχων και ειδικά στις περιπτώσεις των απογραφών με εξουσιοδότηση ή πληρεξούσιο, η Διοίκηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ προβαίνει σε περαιτέρω ελέγχους και διασταυρώσεις με στοιχεία άλλων υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο αυτού του ελέγχου εντάσσονται οι περιπτώσεις δύο γυναικών, οι οποίες περιγράφονται στο χθεσινό αστυνομικό δελτίο επειδή έπαιρναν παράνομα συντάξεις αποθανόντων.

Οι συλληφθείσες εντοπίστηκαν από την υπηρεσία μετά από διασταύρωση των στοιχείων των απογραφέντων συνταξιούχων με τα αρχεία του υπουργείο Εσωτερικών, παρότι είχαν απογράψει ως συνταξιούχους τους θανόντες γονείς τους με τη χρήση πλαστών εξουσιοδοτήσεων. Τα σχετικά στοιχεία διαβιβάτηκαν στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία και ενήργησε αρμοδίως.

Με την ευκαιρία επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις στα στοιχεία των συνταξιούχων αποτελούν πλέον πάγια διαδικασία και δεν είναι δειγματοληπτικοί. Για κάθε παράβαση που διαπιστώνεται, διακόπτεται η σύνταξη, γίνεται καταλογισμός των παρανόμως εισπραχθέντων ποσών και υποβάλλεται μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved