ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Το χρονοδιάγραμμα αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα

 

Αθήνα 24.3.2013, 10:58

Ολοκληρώθηκε η πρώτη και δρομολογείται η δεύτερη και πιό κρίσιμη φάση αναδιοργάνωσης του δημοσίου, η οποία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουλίου, ανακοίνωσε χθες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης.

Η αναδιοργάνωση περιλαμβάνει τόσο την κατάργηση διοικητικών δομών, όσο και αλλαγές στην κατάσταση του προσωπικού, μεταξύ αυτών και απολύσεις.

Κατά τον υπουργό, επιτυγχάνεται ο στόχος για μείωση του όγκου των διοικητικών δομών κατά 40% με 50%, από την οποία αναμένεται να προκύψει δημοσιονομικό όφελος άνω του 15% και ξεκινάει η δεύτερη φάση.

Ως προς τους υπαλλήλους, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο σε καθεστώς απόλυσης, διαθεσιμότητας ή μετάταξης αναμένεται να ενταχθούν μέχρι το τέλος του χρόνου 30.000 υπάλληλοι του Δημοσίου. Ήδη ολοκληρώνεται η μετακίνηση των πρώτων 1.891 υπαλλήλων, καθώς το ΑΣΕΠ εξέδωσε χθες οριστικά αποτελέσματα. Προβλέπεται η κινητικότητα 12.500 μέχρι το Ιούνιο καθώς και άλλων τόσων μέχρι τον Δεκέμβριο. Μόνο οι απολύσεις θα ανέλθουν σε 15.000 έως το 2014, εκ των οποίων περίπου 4.000 θα γίνουν εντός του 2003 και ένα μέρος τους μέχρι τον Ιούνιο.

Την απόλυση περίπου 2.000 εργαζομένων με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ή αόριστου χρόνου θα σημάνει η κατάργηση μέχρι τον Ιούνιο υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, μεταξύ αυτών και περίπου 18 ΝΠΙΔ (αθλητικά κέντρα, ινστιτούτα, κλπ), οι οποίες θα γνωστοποιηθούν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το προσεχές διάστημα.

Παράλληλα, το υπουργείο, στοχεύοντας στην ανανέωση του στελεχειακού δυναμικού του δημόσιου τομέα, προσανατολίζεται στην άμεση πρόσληψη επιτυχόντων διαδικασιών πρόσληψης του ΑΣΕΠ, οι οποίοι υπολογίζονται σε περίπου 10.000. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός υπολογίζεται ότι θα είναι πολύ μικρότερος αφού πολλοί από αυτούς δεν θα αποδεχθούν διορισμό για διαφόρους λόγους, με κυριώτερο τον... διορισμό τους στο δημόσιο τομέα καθώς συμμετείχαν και σε άλλες διαδικασίες πρόσληψης.

Στις προσλήψεις επιτυχόντων ΑΣΕΠ το υπουργείο δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει δυσκολίες αφού -όπως δήλωσε ο υπουργός κ. Μανιτάκης χθες- η τρόικα δέχθηκε να απαλύνει την αναλογία προσλήψεων - αποχωρήσεων υπαλλήλων από το 1 προς 5 σε 1 προς 1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved