ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Πλεόνασμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

 

Αθήνα 24.4.2013, 15:10

Ταμειακό πλεόνασμα ύψους 394,8 εκατ. ευρώ παρουσιάζει το α΄ τρίμηνο του 2013 και για τρίτο συνεχή μήνα ο ενοποιημένος προϋπολογισμός της αυτοδιοίκησης, ανακοινώνει το υπουργείο Εσωτερικών.

Κατά το υπουργείο, το πλεόνασμα οφείλεται κυρίως στην καλή πορεία των ιδίων εσόδων και συγκεκριμένα των εσόδων από ανταποδοτικά τέλη, φόρους, λοιπά τέλη, δικαιώματα, παροχή υπηρεσιών, καθώς οι επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν μειωθεί σημαντικά (-13,5%) σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2012.

Σε ότι αφορά τις δαπάνες στο α΄ τρίμηνο του έτους είναι μειωμένες κατά 14,2% σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο του 2012, ενώ για τον Μάρτιο του 2013 οι δαπάνες είναι μειωμένες κατά 24,7% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Επιπλέον, για το μήνα Μάρτιο του 2013 το πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό ανέρχεται στα 36,7 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 22,3 εκατ. ευρώ το Μάρτιο του 2012.

Παράλληλα, συνεχίζεται η καλή πορεία των εσόδων και η συγκράτηση των δαπανών εντός των στόχων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Σταθερότητας 2013-2016.

Με σχετική δήλωσή του ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης επεσήμανε ότι "η συνεργασία της Αυτοδιοίκησης με την Πολιτεία ενισχύει την αποτελεσματικότητα, συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια και βάζει τις τοπικές κοινωνίες σε μια νέα εποχή".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved