ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Απολύσεις συμβασιούχων "βλέπει" το MEGA

 

Αθήνα 24.4.2013, 21:11

Στην απομάκρυση από το δημόσιο τομέα συμβασιούχων -προφανώς αορίστου χρόνου- που διορίσθηκαν με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων προσανατολίζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο προτίθεται να φέρει σχετική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή.

Τα παραπάνω μετέδωσε πριν από λίγο το MEGA, επισημαίνοντας ότι το μέτρο θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Δικαιοσύνης.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι χιλιάδες είναι οι συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου που διορίσθηκαν σε θέσεις τακτικού προσωπικού του δημόσιου τομέα από το 1994 και εντεύθεν με αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων κι ενώ ήταν σε ισχύ συνταγματικές και νομοθετικές διατάξεις που απαγόρευαν τις μονιμοποιήσεις.

Η απαγόρευση ήταν ο λόγος εκδηλώθηκαν αντιδράσεις τόσο το ΑΣΕΠ, όσο και η ηγεσία του Αρείου Πάγου. Μάλιστα σάλο προκάλεσε στο δικαστικό σώμα, καθώς θεωρήθηκε άμεση παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης, επιστολή του αείμνηστου πρόεδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Ματθία προς τους δικαστικούς, με την οποία σχεδόν τους απαγόρευε να προβαίνουν σε μονιμοποιήσεις συμβασιούχων.

Ενδεικτικό της σύγχυσης που επικρατούσε το διάστημα αυτό είναι και οι πολλές ετερόκλητες δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved