ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Παρέμβαση ΣτΠ για τα πιστοποιητικά ναυτικής ικανότητας
 

 

Αθήνα 9.7.2013, 12:33

Μετά από καταγγελίες απόστρατων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, ο Συνήγορος του Πολίτη παρενέβη προς το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να ρυθμιστεί το ζήτημα της απόκτησης πιστοποιητικών ναυτικής ικανότητας, βάσει της Διεθνούς Συμβάσεως STCW 1978.

Στη συνέχεια, με το νέο ν. 4150/2013 καταργήθηκαν οι διατάξεις του ΒΔ του 1954, καθώς και κάθε άλλη γενική ή ειδική διάταξη περί απόκτησης αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας για τους προερχόμενους από το Πολεμικό Ναυτικό, το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή και άλλες ειδικές κατηγορίες. Ωστόσο, η Αρχή τονίζει την ανάγκη έκδοσης του προβλεπόμενου ΠΔ, σε σύντομο χρόνο, που θα καθορίζει τις ελάχιστες υποχρεωτικές απαιτήσεις εκπαίδευσης, τον τρόπο απόδειξης και πιστοποίησης των νομίμων προσόντων των αξιωματικών, τις σχετικές διαδικασίες ελέγχου αυτών, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε σύνοψη της διαμεσολάβησης.

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η σύνοψη της διαμεσολάβησης (αρχείο pdf 51 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved