ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Κ. Μητσοτάκης: Αυτοί θα φύγουν πρώτοι

 

Αθήνα 17.7.2013, 13:11

Στη λίστα της διαθεσιμότητας θα μπουν κατά σειρά πειθαρχικά ελεγχόμενοι υπάλληλοι, υπάλληλοι που μπήκαν στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ αλλά με πλαστά δικαιολογητικά και ιδίως γλωσσομάθειας, από καταργήσεις φορέων και τέλος από τις καταργήσεις των προσωρινών διαταγών.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή επί του πολυνομοσχεδίου.

Ο ίδιος επισήμανε ότι αποσιωπάται το γεγονός ότι τις 15.000 αποχωρήσεις υπαλλήλων θα συνοδευθούν από ισάρριθμες προσλήψεις με αντικειμενικά κριτήρια, καθώς και από τους πίνακες των ήδη επιτυχόντων μέσω ΑΣΕΠ που χρόνια τώρα αναμένουν  διορισμό.

Για την κινητικότητα είπε ότι θα καταστεί μόνιμο "εργαλείο" αξιοποίησης του προσωπικού του δημόσιου τομέα και ανέφερε ως παράδειγμα την περίπτωση της Δημοτικής Αστυνομίας, "που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, ιδίως στο πρόβλημα του παρεμπορίου που έχει εξεχλιχθεί σε οργανωμένο έγκλημα". Ως προς τα κριτήρια της κινητικότητας, είπε ότι θα ληφθούν υπόψη τα τυπικά προσόντα και ορισμένα κοινωνικά, αλλά ιδιαίτερα θα μετρήσει το γεγονός αν οι εργαζόμενοι κατέλαβαν τη θέση μέσω ΑΣΕΠ ή όχι.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει κεντρικός προγραμματισμός προσλήψεων, εναρμονισμένος με τις πολιτικές της κυβέρνησης, και κατέληξε: "Μεταρρύθμιση σημαίνει να εντάξουμε την κοινή λογική στην καθημερινότητάς μας".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved