ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Στο Πειθαρχικό υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών

 

Αθήνα 17.7.2013, 15:12

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Εσωτερικών για πειθαρχικές παραβάσεις παραπέμπονται έξι υπάλληλοι υπηρεσιών του, ενώ άλλοι τρεις καλούνται σε απολογία.

Τις παραπομπές κάνει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ως ο αρμόδιος πειθαρχικός προϊστάμενος, κατόπιν διενεργηθείσης επιθεωρήσεως - ελέγχου  και σύνταξης σχετικής έκθεσης από τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης, σύμφωνα με το πειθαρχικό δίκαιο του Κώδικα Δημοσίων, Διοικητικών, Πολιτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων ΝΠΔΔ.

Εδικότερα, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπονται:
- Υπάλληλος, η οποία αναφέρεται ότι απείχε αδικαιολόγητα από την εκτέλεση των καθηκόντων της για χρονικό διάστημα άνω των δύο ετών, από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Μάρτιο του 2013. Επιπλέον, αναφέρεται ότι η ανωτέρω υπάλληλος, κατά το διάστημα της απουσίας της, διετέλεσε για ορισμένο χρόνο Πρόεδρος σε δημοτικό ΝΠΔΔ, παρότι, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην υπ’ αριθμ. 277/2009 Γνωμοδότηση του ΝΣΚ, δεν είναι επιτρεπτή η άσκηση των εν λόγω καθηκόντων από δημόσιο υπάλληλο.
- Υπάλληλος, ο οποίος αναφέρεται ότι απείχε αδικαιολόγητα από την εκτέλεση των καθηκόντων του για διάστημα επτά μηνών, από τον Ιανουάριο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2012 και δεν συμπλήρωσε τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας, λόγω μη τήρησης του ωραρίου, για διάστημα έξι μηνών, από τον Ιούνιο του 2011 έως  τον Νοέμβριο του 2011.
- Υπάλληλος, ο οποίος αναφέρεται ότι απείχε αδικαιολόγητα από την εκτέλεση των καθηκόντων του  για χρονικό διάστημα δύο μηνών, τον  Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2011.
- Υπάλληλος, ο οποίος αναφέρεται ότι απείχε αδικαιολόγητα από την εκτέλεση των καθηκόντων του κατά σαράντα δύο (42) ημέρες, από 1.8.2012 έως 12.9.2012 και δε συμπλήρωσε τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας, για ένα μήνα, λόγω μη τήρησης του ωραρίου, τον Οκτώβριο του 2012.
- Δύο υπάλληλοι, οι οποίοι αναφέρεται ότι δεν συμπλήρωσαν τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας για χρονικό διάστημα επτά μηνών,  από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2013.

Επίσης, καλούνται σε απολογία:
- Δύο υπάλληλοι, οι οποίοι αναφέρεται ότι ευρέθηκαν κατά το μήνα Νοέμβριο 2012, που ελέγχθηκε δειγματοληπτικά, να αποκλίνουν συνολικά από την τήρηση του εργασιακού τους χρόνου από οκτώ έως δέκα ώρες, κατά τον μήνα αυτό.
- Υπάλληλος, ο οποίος αναφέρεται ότι (α) παρέλειψε να ελέγξει την τήρηση του χρόνου εργασίας των υπαλλήλων, που παρουσιάζουν απόκλιση από τον προβλεπόμενο εργασιακό χρόνο και (β) δεν ειδοποίησε τον αρμόδιο εκκαθαριστή προκειμένου να προβεί στην έκδοση της σχετικής πράξης για την αναλογική περικοπή μισθοδοσίας σε βάρος των ίδιων υπαλλήλων, για την υπαίτια μη παροχή υπηρεσίας εκ μέρους τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved