ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Στη διαθεσιμότητα 2.122 εκπαιδευτικοί (πίνακες)

 

Αθήνα 1.8.2013, 10:31

Συνολικά 2.122 εκπαιδευτικοί της Τεχνικής - Επαγγελματικής Εκπαίδευσης "βγαίνουν" σήμερα στη διαθεσιμότητα (πίνακες παρακάτω).

Το υπουργείο Παιδείας ανήρτησε στο Πρόγραμμα "Διαύγεια" πίνακες με τα ονόματα τόσο των 2.122 εκπαιδευτικών, όσο και των 302 καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης και των 25 που εργάζονταν στην Σιβιτανίδειο Σχολή και που εξαιρέθηκαν από το καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, το 60% των 2.122 καθηγητών απασχοληθεί στον τομέα της Υγείας και το υπόλοιπο 40% θα στελεχώσει διοικητικές θέσεις στις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης και θα εργασθεί ως ωρομίσθιο προσωπικό στα ΕΠΑΛ (Επαγγελματικά Λύκεια) της χώρας.

Η ΟΛΜΕ
Κατά την ΟΛΜΕ, οι αλλαγές στην τεχνολογική εκπαίδευση και η διαθεσιμότητα έχουν ως αποτέλεσμα:
- 302 έμπειροι και προσοντούχοι εκπαιδευτικοί να μετατρέπονται σε διοικητικούς υπαλλήλους.
- Το 33% των μαθητών (πάνω από 20.000 ανά έτος) στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ να μην βρίσκουν τις ειδικότητες που θα ήθελαν να σπουδάσουν στο δημόσιο σχολείο.
- 829 πολυδάπανα εργαστήρια στα τεχνικά σχολεία να αχρηστευτούν.

"Οι ιδιώτες σχολάρχες θριαμβολογούν", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. "Δεν θα ξεχνούν να καλούν σε όλα τα εγκαίνια των νέων τμημάτων τους τον υπουργό Παιδείας. Ίσως τον ανακηρύξουν και επίτιμο ευεργέτη τους. Εκατόν πενήντα τρεις βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έβαλαν την υπογραφή στο έγκλημα. Κατά των 2.122 εκπαιδευτικών (αλλά και των 302), των οποίων διαλύεται η εργασιακή και οικογενειακή ζωή. Κατά των χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους. Άλλωστε ποιος νοιάζεται για τα φτωχά παιδιά του λαού μας; Τα δικά τους παιδιά δεν σπουδάζουν  στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ".

* Δείτε:
- Την λίστα με τα ονόματα των 2.122 της διαθεσιμότητας: http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B%CE%92%CE%9F9-%CE%A4%CE%97%CE%A6
- Τους 302 της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που εξαιρούνται: http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B%CE%92%CE%9F9-2%CE%9A%CE%93
- Τους 25 της Σιβιτανιδείου που εξαιρούνται: http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B%CE%92%CE%9F9-%CE%A3%CE%952

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved