ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
ΑΡΘΡΟ: Ο κ. Μητσοτάκης χορηγεί πλαστά πιστοποιητικά

 

Αθήνα 30.8.2013, 17:32

Του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Με το που ανέλαβε καθήκοντα, πρόσφατα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα περικοπής θέσεων εργασίας του δημόσιου τομέα κατ' επιταγήν της τρόικας, περισσότερο για διδακτικούς παρά για οικονομικούς λόγους, όπως όλοι έχουμε καταλάβει. Αιχμή της πολιτικής αυτής είναι το κυνήγι του πλαστογράφου δημοσίου υπαλλήλου, αυτού δηλαδή που προσλήφθηκε με πλαστά χαρτιά (τίτλους σπουδών πιστοποιητικά, κ.λπ.) και ιδίως γλωσσομάθειας.

Η ειρωνία είναι ότι τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης κυνηγάει εναγωνίως πλαστογράφους και μάλιστα με "λαγωνικά" που δεν φημίζονται για την ευστροφία τους, όπως αποδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, ο ίδιος ως υπουργός ανέχεται, συντηρεί και διατηρεί την μεγαλύτερη φάμπρικα πλαστών πιστοποιητικών της χώρας, απαραίτητων για το διορισμό στο δημόσιο τομέα!

Ήδη πολλοί πολίτες θα κατάλαβαν ότι μιλάμε για τα πιστοποιητικά απόδειξης γνώσεων πληροφορικής, τα οποία ζητούνται υποχρεωτικά για διορισμό σε θέσεις τακτικού προσωπικού του δημόσιου τομέα Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας βαθμίδας της εκπαίδευσης, και ανάλογα με τον τρόπο που απέκτησαν το δικό τους ίσως διακατέχονται ήδη από αισθήματα οργής ή ντροπής.

Τα πιστοποιητικά, λοιπόν, αυτά τα λαμβάνει κανείς συμμετέχοντας σε εξετάσεις παρωδία, σκανδαλωδώς διαβλητές, που οργανώνουν και πραγματοποιούν διάφοροι ιδιωτικοί οργανισμοί, φυσικά με το αζημίωτο. Στις εξετάσεις αυτές μπορεί να μετάσχει και ο πλέον άσχετος περί την πληροφορική και μάλιστα να πάρει το "χαρτί" στο άψε σβήσε υπό την "καθοδήγηση" και "αμέριστη συμπαράσταση" των επιτηρητών ή και τη βοήθεια των συνυποψηφίων.

Τη φάμπρικα αυτή, δηλαδή το όλο καθεστώς της πιστοποίησης γνώσεων πληροφορικής, την "έστησε" περίπου προ δεκαπενταετίας το υπουργείο Εσωτερικών και ειδικότερα η αρμόδια Γενική Γραμματεία υπό τον κ. Γεωργιάδη, με συμμετοχή του υπουργείου Παιδείας και του τότε Απασχόλησης. Συνέχεια του τότε υπουργείου Εσωτερικών ως προς το θέμα αυτό είναι σήμερα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, του οποίου προΐσταται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εδώ εντοπίζονται και οι ευθύνες του.

Ο εντεταλμένος να βάλει τάξη στο δημόσιο τομέα κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε ήδη να έχει επιληφθεί αυτού του διαρκούς εγκλήματος και συγχρόνως τεραστίου σκανδάλου που -παρεμπιπτόντως- για λόγους που μπορεί κανείς να υποπτευθεί αλλά όχι να αποδείξει, αποσιωπάται επί τόσα χρόνια από όλους, Τύπο, πολιτικούς και πολίτες, ως να μην υπάρχει. Θα έπρεπε ήδη να έχει "παγώσει" τις διαδικασίες πιστοποίησης και να ξεκινήσει τη διεξαγωγή έρευνας αναζητώντας -γιατί όχι- και τυχόν ευθύνες. Όσο δεν το κάνει, θα φέρει μεγάλες ευθύνες για τη συνέχιση της λειτουργίας της μεγαλύτερης φάμπρικας πλαστών δικαιολογητικών στη χώρα και για τη διαιώνιση του φαύλου συστήματος πιστοποίησης γνώσεων πληροφορικής.

Ένος συστήματος που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία! Κι αυτό τα λέει όλα.

Υ.Γ.: Εννοείται ότι ο τίτλος είναι ελαφρώς προβοκατόρικος, για ευνόητους λόγους.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved