ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Ανοιχτή Διακυβέρνηση με διάλογο

Αθήνα 17.12.2013, 15:34

Μέσα από διάλογο και συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, και τις Ανεξάρτητες Αρχές, θα διαμορφωθεί το σχέδιο δράσης για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση, το οποίο θα βασίζεται σε τρείς άξονες: α) Δημόσια συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων,  με διεύρυνση θεσμών όπως το open.gov, β) Διαφάνεια και λογοδοσία, γ) Ανοιχτή διάθεση της δημόσιας πληροφορίας.

Τα παραπάνω ανέφεραν -μεταξύ άλλων- ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε συνάντηση εργασίας για το θέμα που είχαν σήμερα με κοινωνικούς φορείς και Ανεξάρτητες Αρχές.

Το σχέδιο θα τεθεί σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση τον Μάρτιο και οι προτάσεις δημόσιων φορέων και φορέων της Κοινωνίας των πολιτών θα συζητηθούν και θα εξειδικευθούν σε τρία θεματικά εργαστήρια στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (ΕΚΔΔΑ) στις 30 Ιανουαρίου και 6 και 13 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια, το νέο εθνικό Σχέδιο Δράσης θα υποβληθεί στην αντίστοιχη διεθνή πρωτοβουλία του ΟΗΕ για την Ανοικτή Διακυβέρνηση (Open Government Partnership), στις 30 Μαρτίου του 2013.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Διαύγεια», λέγοντας ότι ενισχύθηκε και θωρακίστηκε νομικά, ενώ ανακοίνωσε ότι το νέο πρόγραμμα θα τεθεί σε λειτουργία τον Ιανουάριο και θα περιλαμβάνει ισχυρή μηχανή αναζήτησης, μέγιστη δυνατή ασφάλεια των δεδομένων και πλήρη πρόσβαση στα ΑμεA.

Σχετικά με την ενιαία πλατφόρμα (data.gov.gr), που θεσπίστηκε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, οι δυο υπουργοί επισήμαναν την ανάγκη να αξιοποιηθεί από όλα τα υπουργεία, θέτοντας στη διάθεση των πολιτών όσο το δυνατόν περισσότερα ανοιχτά δημόσια δεδομένα.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved