ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Οι ΟΤΑ υπεύθυνοι για την «άθληση για όλους»

Αθήνα 24.2.2014, 23:13

Αρμόδιοι για τα Προγράμματα «Άθληση για Όλους» και κατά συνέπεια για την ασφάλιση των γυμναστών που εργάζονται σε αυτά είναι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, απαντώντας σε σχετική, επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Α' Αθηνών του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη.

Προς επίρρωσιν των λεγομένων του, ο υφυπουργός παρέθεσε τις σχετικές διατάξεις του νόμου: «Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προτείνει τις θέσεις των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής που είναι αναγκαίες για την υλοποίηση των Προγραμμάτων «Άθληση για Όλους», που υλοποιούν οι Φορείς - ΟΤΑ, σύμφωνα με το Οργανωτικό Πλαίσιο που αυτή εκδίδει. Για την έγκριση της πρόσληψης του προσωπικού αυτού και την κατανομή των εγκεκριμένων θέσεων ανά Φορέα (μετά από τα αιτήματα που έχουν υποβάλει) εκδίδεται ΚΥΑ. Όσοι επιλέγονται για να εργαστούν στα Προγράμματα υπογράφουν σύμβαση εργασίας με το Φορέα υλοποίησης του Προγράμματος, δηλαδή τους ΟΤΑ, στην οποία καθορίζεται η ωριαία αποζημίωση βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Η επιλογή, δηλαδή, της συγκεκριμένης σχέσης εργασίας, μεταξύ των δυνατοτήτων που παρέχουν οι σχετικοί νόμοι, είναι ευθύνη των συγκεκριμένων Φορέων. Όπως επίσης, πρέπει να το επισημάνω κι αυτό, ευθύνη των ΟΤΑ είναι και η απορρόφηση των θέσεων που έχουν εγκριθεί από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού».

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι δεν έχει υπάρξει καταγγελία στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για παραβιάσεις των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων στα Προγράμματα «Άθληση για Όλους» των ΟΤΑ και ανέφερε ότι φέτος, εγκρίθηκαν δαπάνες ύψους δυόμιση εκατομμυρίων ευρώ για την συγχρηματοδότηση των Προγραμμάτων, στα οποία δημιουργήθηκαν 1.364 εποχικές θέσεις πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής.

Η Λιάνα Κανέλλη χαρακτήρισε αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή με τους γυμναστές στους ΟΤΑ «θλιβερή πραγματικότητα» και πρόσθεσε: Η τραγωδία είναι ότι τη συμμερίζονται και πάρα πολλά κόμματα ως πρόοδο. Σε μία εποχή καθημαγμού των εργαζομένων από πλευράς ανεργίας –γιατί αυτό που θα σας πω είναι το τέλος αυτής της διαδικασίας για την οποία σας κάνω την επίκαιρη ερώτηση- συμπτύσσονται εταιρείες όπου άνεργοι προσλαμβάνουν ανέργους. Μοιράζονται τη φτώχεια τους ο ένας ως αφεντικό και ο άλλος ως εργαζόμενος και πάνε μαζί στο δήμο για να δουλέψουν –σας λέω ένα παράδειγμα συγκεκριμένο και μελετημένο- δεκαπέντε ώρες την εβδομάδα –μιλάμε για γυμναστές τώρα- στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με συνολικό εισόδημα λιγότερο από διακόσια ευρώ το μήνα. Γι’ αυτό το πράγμα μιλάμε».© PROSLIPSIS.GR: Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από μη συνδρομητές.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved