ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Κόμβος υπόσχεται να άρει γραφειοκρατικά βάρη

Αθήνα 2.4.2014, 15:9

Στην εγκατάσταση του ευρωπαϊκού κόμβου διαλειτουργικότητας, που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Secure identity across borders linked 2.0» (STORK 2.0) για την ηλεκτρονική ταυτοποίηση, προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε απλά... ελληνικά αυτό αναμένεται να απαλλάξει τον πολίτη από την υποχρέωση να επισκέπτεται δημόσιες και ιδωτικές επιχειρήσεις προκειμένου να ταυτοποιηθεί και να αποκτήσει λογαριασμό πρόσβασης σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Με τον όρο ηλεκτρονική ταυτοποίηση εννοούμε τον τρόπο με τον οποίο ένας διαδικτυακός τόπος ή ένα πληροφοριακό σύστημα αναγνωρίζει την πραγματική ταυτότητα του χρήστη που κάνει χρήση μίας ηλεκτρονικής υπηρεσίας (συνήθως με το όνομα χρήστη και ένα συνθηματικό ή ψηφιακή υπογραφή). Η διασύνδεση όσων παρέχουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες με το νέο κόμβο, θα επιτρέπει την ηλεκτρονική ταυτοποίηση χωρίς την απαίτηση φυσικής παρουσίας για την απόκτηση κωδικών πρόσβασης. 

Μετά την εγκατάσταση του κόμβου διαλειτουργικότητας, θα διασυνδεθεί η διαδικτυακή πύλη ΕΡΜΗΣ (http://www.ermis.gov.gr/), ο διαδικτυακός τόπος για την αδειοδότηση επιχειρήσεων για παροχή υπηρεσιών (http://www.eu-go.gr/sdportal/) και το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (https://www.businessregistry.gr/). Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την αναγνώριση ακαδημαϊκών τίτλων, αλλά και υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής από τις συμμετέχουσες – σε πρώτη φάση - ελληνικές τράπεζες (Εθνική Τράπεζα & Τράπεζα Πειραιώς).

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών που υλοποιεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την εφαρμογή στην Ελλάδα του επερχόμενου κανονισμού για την ηλεκτρονική ταυτοποίηση και τις υπηρεσίες εμπιστοσύνης για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Ο συγκεκριμένος κανονισμός οριστικοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (http://ec.europa.eu/digital-agenda/en/news/draft-regulation-electronic-identification-and-trusted-services-electronic-transactions-0) και πραγματεύεται θέματα όπως π.χ. αξιόπιστοι διαδικτυακοί τόποι, ηλεκτρονικές σφραγίδες για νομικά πρόσωπα, υπηρεσίες «συστημένου» ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved