ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Τα δικαστήρια ακυρώνουν την διαθεσιμότητα στο Δημόσιο

Αθήνα 14.5.2014, 18:25

Κατά της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο λόγω αντισυνταγματικότητας βάλει με δύο νέες αποφάσεις του το Πρωτοδικείο Αθηνών, σύμφωνα με τη δικηγόρο Μαρία – Μαγδαληνή Τσίπρα.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι διατάξεις του ν. 4172/2013 και των υπουργικών αποφάσεων που κατήργησαν οργανικές θέσεις υπαλλήλων στο υπουργείο Πολιτισμού και στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου, είναι αντίθετες προς το Σύνταγμα και διέταξε την επάνοδο στην εργασία συνολικά 48 εργασιακά διαθέσιμων υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα έκρινε ότι: «Περαιτέρω, δεδομένου, ότι ο διορισμός δημοσίου υπαλλήλου προϋποθέτει την προηγούμενη νομοθέτηση οργανικής θέσης, συνεπώς και την ορθολογική οργάνωση των λειτουργιών και γενικά των υπηρεσιών του κράτους, δεν είναι συνταγματικά επιτρεπτό, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο θεμιτός σκοπός της αναδιοργάνωσης των δημοσίων υπηρεσιών και της ορθολογικής διαχείρισης τη αντίστοιχης δημόσιας δαπάνης να καθορίζονται όροι υποχρεωτικής απομάκρυνσης υπαλλήλων από την υπηρεσία με βάση κριτήρια μη συνδεόμενα με τις λειτουργικές και οργανωτικέ ανάγκες της Διοίκησης καθώς και με τα προσόντα, τις ικανότητες και γενικά την υπηρεσιακή απόδοση των υπαλλήλων και να επέρχεται έτσι η κατάργηση των οργανικών θέσεων, τις οποίες κατείχαν οι απομακρυνόμενοι, ως αυτόθροη συνέπεια της απομάκρυνσης (βλ.Ολ.ΣτΕ 3354/2013 ΤΝΠΔΣΑ)».

Συνέπεια των ανωτέρω το Δικαστήριο: «Υποχρεώνει το καθΆ ου να αποδέχεται προσωρινά τις υπηρεσίες των αιτούντων με τους ίδιους όρους και αποδοχές πριν την θέση των αιτούντων σε διαθεσιμότητα. Απειλεί εις βάρος του καθΆ ου και υπέρ εκάστου των αιτούντων χρηματική ποινή ύψους 300 ευρώ για κάθε ημέρα άρνησης του να αποδέχεται τις υπηρεσίες των αιτούντων…».
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved