ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Αόριστης διάρκειας τα πιστοποιητικά πληροφορικής

Αθήνα 17.9.2014, 10:22

Μια αμαρτωλή υπόθεση, αυτή των πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής, για την οποία μερικοί πολιτικοί θα έπρεπε να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη και να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί εφήρμοσαν στη χώρα μας παγκόσμιες πρωτοτυπίες και ιδιαίτερα αυτή της ανανέωσης των εν λόγω πιστοποιητικών, φαίνεται να οδεύει προς... εξαγνισμό.

Στον πρόσφατο νόμο 4283/2014 «Ίδρυση και οργάνωση του Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία και άλλες
διατάξεις» προβλέπεται ότι η ισχύς των εν λόγω πιστοποιητικών, που έληγε στις 30 Ιουνίου 2014, παρατείνεται επ' αόριστον. 

Η ρύθμιση, που ήρθε με καθυστέρηση καθώς στο μεσοδιάστημα πολλοί -κυρίως δημόσιοι υπάλληλοι- είχαν ήδη προστρέξει να ανανεώσουν τα πιστοποιητικά αφού κανείς κανείς δεν τους έλεγε τι μέλλει γενέσθαι, έχει αναδρομική ισχύ από τις 30 Ιουνίου 2014, δηλαδή τη μέρα λήξης της ισχύος των πιστοποιητικών. Αυτό σημαίνει ότι κανείς πλέον δεν θα πρέπει να ανησυχεί για την ισχύ του πιστοποιητικού του.

Συγκεκριμένα, στην παράγραφο 6 του άρθρου 12 του ν. 4283/2014 προβλέπεται ότι: «Η ισχύς των πιστοποιητικών γνώσης χειρισμού Η/Υ που εκδόθηκαν από τον ΟΕΕΚ, από φορείς πιστοποιημένους από τον καταργηθέντα ΟΕΕΚ μέχρι και την ημερομηνία πιστοποίησής τους και από φορείς πιστοποιημένους από τον ΟΕΕΚ, τον ΕΟΠΠ και τον ΕΟΠΠΕΠ μετά την ημερομηνία πιστοποίησής τους είναι αόριστης διάρκειας. Η ισχύς της παρούσας διάταξης αρχίζει από 30.6.2014».

Να σημειωθεί ότι η Proslipsis έχει αναφερθεί πολλές φορές στο θέμα της αναγνώρισης γνώσεων πληροφορικής, κάνοντας ευθέως λόγο για σκάνδαλο, έπειτα και από τις διαμαρτυρίες και μαρτυρίες των αναγνωστών της. Απομένει η πολιτεία να περάσει στο επόμενο στάδιο, που είναι η πλήρης κατάργηση των πιστοποιητικών αυτών, αφού πλέον οι νέοι μαθαίνουν πληροφορική από την κούνια τους. Κι όπως λέει ο γκουρού των νέων τεχνολογιών Νικόλας Νεγρεπόντε, η πληροφορική δεν διδάσκεται, μαθαίνεται.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved