ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Ο Ι. Καραβοκύρης νέος πρόεδρος του ΑΣΕΠ

Proslipsis.gr | Αθήνα 22.12.2014, 17:42

Την ορκωμοσία του νέου προέδρου του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), Ιωάννη Καραβοκύρη, πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο μέχρι πρότινος επίτιμος Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, διαδέχθηκε τον ομότιμο καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Γιώργο Βέη, ο οποίος και παρευρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στο γεγονός ότι το ΑΣΕΠ εδώ και 20 χρόνια έχει επιτελέσει το ρόλο του θεματοφύλακα της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στις προσλήψεις στο Δημόσιο, ενώ ευχήθηκε στον κ. Καραβοκύρη καλή επιτυχία στο έργο του. Επίσης, ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Γιώργο Βέη, για την εξαιρετική συνεργασία που είχαν, αλλά και για το έργο του όλα αυτά τα χρόνια, του απένειμε τον τίτλο του επίτιμου Προέδρου του ΑΣΕΠ. 

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ ήταν ο μόνος από τους προέδρους ανεξαρτήτων αρχών που αντικαθίσταται λόγω λήξης της θητείας του. Η αρμόδια διακομματική επιτροπή της Βουλής δεν κατόρθωσε να συμφωνήσει για τους υπόλοιπους, γεγονός που ανάγκασε τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να παρατείνει επί τρίμηνο τη θητεία τους. Τρίμηνη παράταση δόθηκε και στη θητεία έντεκα συμβούλων του ΑΣΕΠ.

Βιογραφικό
Ο Ιωάννης Καραβοκύρης γεννήθηκε στο Σολομό Κορινθίας το 1947. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και του Τμήματος Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών του ίδιου Πανεπιστημίου. Το 1974 διορίστηκε Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών και το 1975 Δικαστής της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης.

Υπηρέτησε διαδοχικά στα Πρωτοδικεία του Πειραιά ως Πάρεδρος, της Κυπαρισσίας, του Ναυπλίου και των Αθηνών ως Πρωτοδίκης, της Πρέβεζας και των Αθηνών ως Πρόεδρος Πρωτοδικών και στο Εφετείο Αθηνών ως Εφέτης. Το 1999 διορίστηκε Σύμβουλος στο Ελεγκτικό Συνέδριο και το 2003 προήχθη σε Αντιπρόεδρο και το 2010 σε Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έχει δε συνολική δικαστική υπηρεσία 39 ετών.

Το 1994 εκλέχτηκε από την Ολομέλεια των Δικαστών του Πρωτοδικείου Αθηνών, του μεγαλύτερου Δικαστηρίου της χώρας, ως ο πρώτος αιρετός Πρόεδρος (Προϊστάμενος) αυτού, θεσμό τον οποίο υπηρέτησε επί μία διετία, αναπτύσσοντας πολλές πρωτοβουλίες. 

Διετέλεσε, μετά από πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης, μέλος του ομίλου Διαιτητών (Arbitrators) στο International Centre for Settlement of Investment Disputes του ΟΗΕ, είναι δε τακτικό μέλος της Εταιρείας Δικαστικών Μελετών.

Εκλέγεται επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της «Εταιρείας Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες», η οποία αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών (MEDL).

Κατά τα έτη 1997-2002, μετά από απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, σε εκτέλεση σχετικού όρου της διαθήκης των Ευάγγελου και Κωνσταντίνου Ζάππα, υπηρέτησε, παράλληλα με τα δικαστικά του καθήκοντα, ως Πρόεδρος του Δ.Σ. της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων η οποία είχε την ευθύνη της διαχείρισης του Ζαππείου Μεγάρου και της εν γένει περιουσίας του κληροδοτήματος Ζάππα.

Συμμετείχε στην Επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και του πόθεν έσχες των βουλευτών για πολλά χρόνια.

Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα. Έχει συγγράψει αρκετές επιστημονικές εργασίες και μελέτες, πολλές από τις οποίες έχουν δημοσιευθεί στον ημερήσιο και νομικό τύπο.

Ως Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου από τις αρχές του 2010 μέχρι τον Ιούλιο του 2014, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο και τα Ανώτατα Ελεγκτικά Ιδρύματα της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Γερμανίας και της Γαλλίας προχώρησε στον εκσυγχρονισμό των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων του Ελεγκτικού Συνεδρίου εφαρμόζοντας έναν οδικό χάρτη με βασικές κατευθύνσεις κατά τη διενέργεια των ελέγχων να εφαρμόζονται διεθνή ελεγκτικά πρότυπα, να γίνονται διαχειριστικοί έλεγχοι συντονισμένα σε τομείς υψηλού ελεγκτικού ενδιαφέροντος στο σύνολο των φορέων της Επικράτειας.
Τιμήθηκε το 1971 με βραβείο από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο για την προαναφερθείσα με αριθ. 1 μελέτη και το 1977 με το βραβείο αριστούχων στο Δημόσιο Δίκαιο από το Ίδρυμα Μ. Στασινόπουλου, το δε 1995 ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Διαβαλκανικού Αντιναρκωτικού Συνδέσμου για την προσφορά του στον τομέα πρόληψης και καταπολέμησης της διάδοσης των ναρκωτικών.

Επίσης στις 6-8-2012 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του απένειμε τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικα. Την τιμητική αυτή διάκριση απένειμε ο Πρόεδρος για τις μεγάλες υπηρεσίες του στη δικαιοσύνη και την Πατρίδα γενικότερα.

Τέλος, στις 28-5-2013 τιμήθηκε για την μεγάλη του προσφορά ως λειτουργού της Δικαιοσύνης και τη στήριξή του στο θεσμό της αυτοδιοίκησης από την Ένωση Δημάρχων Αττικής.

Από τις 19 Δεκεμβρίου 2014 είναι Πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved