ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Έρχεται το ηλεκτρονικό ΚΕΠ

Αθήνα 23.7.2015, 12:55

Έρχεται από το Σεπτέμβριο το ηλεκτρονικό ΚΕΠ, το οποίο θα είναι προσβάσιμο στους πολίτες μέσω του υπολογιστή τους ανά πάσα ώρα, προσφέροντας αρχικά περίπου 50 υπηρεσίες, μεταξύ αυτών και αυτόματη απόκτηση, χωρίς καν αίτηση, 9-12 εγγράφων.

Ήδη έχει γίνει πλήρης αναβάθμιση της διαδικτυακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης «Ερμής», μέσω του οποίου θα γίνεται η γίνεται η βασική ταυτοποίηση του πολίτη, χωρίς να χρειάζεται πρώτα να μεταβεί σε οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών για να πιστοποιήσει την ορθότητα στοιχείων (π.χ. πιστοποίηση με Άδεια Οδήγησης ή Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο κ.ά.).

Οι εγγεγραμμένοι χρήστες του «Ερμής» θα μπορούν να αξιοποιήσουν ένα μεγάλο πλήθος ηλεκτρονικών υπηρεσιών και να παραλάβουν στην ηλεκτρονική θυρίδα τους τη σχετική βεβαίωση - πιστοποιητικό, έχοντας ειδικό κωδικό στο «Ερμής», με βασική ταυτοποίηση το Taxis. Το σύστημα «Ερμής» εξελίσσεται σε ένα πλήρως ηλεκτρονικό ΚΕΠ, στο οποίο η ταυτοποίηση των πολιτών θα γίνεται με τους ίδιους κωδικούς που χρησιμοποιούνται στο taxis.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου θα είναι διαθέσιμες στους πολίτες εννιά ηλεκτρονικές υπηρεσίες, που μέχρι σήμερα εκτελούνταν μέσω της πύλης «Ερμής», αφού, όμως, πρώτα μετέβαινε σε ΚΕΠ για να πιστοποιήσει τα στοιχεία του. Πρόκειται για τα εξής έγγραφα που θα μπορεί ένας πολίτης να πάρει  μέσω του «Ερμής» στην ηλεκτρονική του θυρίδα αυτόματα, με το πάτημα ενός κουμπιού του υπολογιστή του, και με «κλειδί» πιστοποίησης τη σύνδεση με το taxis: 

- Απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ΙΚΑ για τα έτη 2002 έως και σήμερα.
- Αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης γάμου.
- Αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης γέννησης.
- Αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης θανάτου.
- Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας (για επιχειρήσεις - εργοδότες).
- Βεβαίωση γέννησης από το Εθνικό Δημοτολόγιο.
- Βεβαίωση ιθαγένειας.
- Αντίγραφο βεβαίωσης οικογενειακής κατάστασης για ΟΓΑ.
- Αντίγραφο βεβαίωσης οικογενειακής κατάστασης.

Σύντομα, πέραν των εννιά υπηρεσιών, θα προστεθούν περί τις σαράντα,  ενώ με την αναβάθμιση του ψηφιακού περιβάλλοντος της πλατφόρμας «Ερμής»,  κάθε πολίτης θα μπορεί να έχει όχι μόνο τη δική του ηλεκτρονική θυρίδα αλλά και πιστοποιημένη ηλεκτρονική υπογραφή. Παράλληλα, για άλλες 116 υπηρεσίες θα υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας του εγγράφου online (με υποβολή αιτήματος).

Αργότερα, θα προωθηθεί και η προαιρετική χρήση της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη, με στόχο να αναπτυχθεί σε μεγάλο εύρος η παροχή online υπηρεσιών  από τους φορείς του στενού και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα χρήσης της από τον ιδιωτικό τομέα σε τομείς όπως οι ηλεκτρονικές πληρωμές.

Τη διασύνδεση «Ερμή» και Taxis είχε ανακοινώσει, τον περασμένο Ιούνιο σε εκδήλωση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος. Η παρουσίαση του θα γίνει τον επόμενο μήνα από το νέο αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναδάκη. 


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved