ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Σε 566.913 ανέρχεται το τακτικό προσωπικό του δημόσιου τομέα (πίνακες)
 

Αθήνα 17.3.2016, 22:09

Σε 566.913 ανέρχεται το τακτικό προσωπικό του δημόσιου τομέα, ενώ το 2015 αποχώρησαν 15.925 υπάλληλοι και προσλήφθηκαν 4.437. Την επταετία 2009 - 2015, δηλαδή στην περίοδο της κρίσης και των απαιτήσεων των θεσμών για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, αποχώρησαν 125.994 υπάλληλοι και από 692.709 το 2009 κατέβηκαν στους 566.913 το 2015. 

Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία ανάλυσης του τακτικού προσωπικού Δημόσιας Διοίκησης για το 2015, που συνέταξαν το Τμήμα Διαχείρισης και Λειτουργίας ΟΠΣ Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημόσιας Διοίκησης - Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού - Γενική Διεύθυνση Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού, και το Τμήμα Σχεδιασμού και Λειτουργίας Οριζόντιων Συστημάτων, Υποδομών και Δικτύων της Δημόσιας Διοίκησης - Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης -  Γενική Διεύθυνση Μεταρρυθμιστικής Πολιτικής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Στην ανάλυση (θα την βρείτε στο συνημμένο αρχείο) παρουσιάζονται οι μεταβολές που πραγματοποιήθηκαν κατά το έτος 2015 στο τακτικό προσωπικό. Ταυτόχρονα επιχειρείται η ποιοτική καταγραφή του συνόλου του τακτικού προσωπικού, των αποχωρήσεων και των προσλήψεων του παρελθόντος έτους.

Η μελέτη αυτή κωδικοποιεί με εύληπτο τρόπο τα σημερινά στατιστικά στοιχεία που αφορούν στο ανθρώπινο δυναμικό της δημόσιας διοίκησης με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείρισή του.

Θυμίζουμε ότι τα στοιχεία αυτά καταχωρούνται και επιβεβαιώνονται από τις καθΆ ύλην αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού των φορέων και επικαιροποιούνται σε πραγματικό χρόνο στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημοσίου.

Από την 1/1/2013 το Μητρώο αποτελεί την επίσημη εφαρμογή εξαγωγής στοιχείων προσωπικού για το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Στατιστικά στοιχεία δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα: http://apografi.yap.gov.gr.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε την πλήρη ανάλυση.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η πλήρης ανάλυση

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved