ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος και πριν από το πτυχίο για Νοσηλευτές, Μαιευτές και Επισκέπτες Υγείας

Αθήνα 1.2.2017, 16:34

Μπορεί να χορηγηθεί βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος σε Νοσηλευτές - Νοσηλεύτριες, Μαίες - Μαιευτές και Επισκέπτες - Επισκέπτριες Υγείας με την προσκόμιση βεβαίωσης περάτωσης σπουδών από τη Γραμματεία του Πανεπιστημίου ή το Τεχνολογικού Ιδρύματος, με την επισήμανση ότι μετά τη λήψη του πτυχίου ο ενδιαφερόμενος θα προσκομίσει το αντίγραφο.

Τα παραπάνω αποφαίνεται με εγκύκλιό της η αρμόδια Διεύθυνση Επαγγελμάτων Υγείας του υπουργείου Υγείας, έπειτα από ερωτήματα που της έθεσαν Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.

Το σκεπτικό της απόφασης έχει ως εξής:
α) Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 12 του άρθρου 33 του Ν. 4009/2011 (ΦΕΚ Α΄195), ο φοιτητής ολοκληρώνει τις σπουδές του και του απονέμεται τίτλος σπουδών όταν εξεταστεί επιτυχώς στα μαθήματα που προβλέπονται από το πρόγραμμα σπουδών και συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό πιστωτικών μονάδων. Proslipsis.gr
β) Με την αριθμ. 366/1994 Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (σε εφαρμογή της προϊσχύουσας παρ. 12 του άρθρου 25 του Ν. 1268/1982, που όριζε ομοίως το εν λόγω θέμα) ο φοιτητής καθίσταται πτυχιούχος από την ημερομηνία κατά την οποία ο αρμόδιος εξεταστής του τελευταίου απαιτούμενου για τη λήψη του πτυχίου του μαθήματος, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών, βεβαιώνει ότι εξετάστηκε επιτυχώς στο μάθημα αυτό, υπό την προϋπόθεση ότι έχει συγκεντρώσει τον προβλεπόμενο, από το πρόγραμμα αυτό, αριθμό διδακτικών μονάδων.
γ) Σύμφωνα με τον Κανονισμό Σπουδών των Τμημάτων Νοσηλευτικής, Μαιευτικής και Δημόσιας Υγείας & Κοινοτικής Υγείας Κατεύθυνσης Κοινοτικής Υγείας των ΤΕΙ, πτυχιούχος καθίσταται ο φοιτητής ο οποίος: α) έχει παρακολουθήσει με επιτυχία τα απαιτούμενα μαθήματα του προγράμματος σπουδών, β) έχει παρουσιάσει με επιτυχία την πτυχιακή του εργασία και γ) έχει περατώσει την εξαμηνιαία πρακτική του άσκηση στο επάγγελμα συγκεντρώνοντας αθροιστικά από τα α, β και γ 240 πιστωτικές μονάδες ECTS.

Από τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι μπορεί να χορηγηθεί βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved