ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
«Συστημική θεωρία» στην Σχολή Δημόσιας Διοίκησης

Αθήνα 9.6.2017, 21:30
 
Επίσημη συνάντηση με την Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, και Μέλος της Ελληνικής Ομάδας Συστημάτων, Μαρία Καραμανώφ, πραγματοποίησαν χθές Εκπρόσωποι του ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. 

Συγκεκριμένα, εκ μέρους του Συλλόγου Σπουδαστών παρέστησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Κιρμικίρογλου, η Γενική Γραμματέας Μαρίλια Αξιώτη, η Οργανωτική Γραμματέας Κατερίνα Πολύζου και η Ταμίας του Συλλόγου Φρύνη Κολλητήρη.

Θέμα συζήτησης αποτέλεσε η πρόσκληση του Συλλόγου Σπουδαστών για ένα κύκλο συζήτησης στη Σχολή με θέμα «Συστημική Θεωρία και Βιώσιμες Μεταρρυθμίσεις» προς την κ. Καραμανώφ και τον Επίτιμο Πρόεδρο και ιδρυτή του Επιμελητηρίου, επίτιμο Αντιπρόεδρο του ΣτE και επί πολλά χρόνια εισηγητή της Συστημικής Θεωρίας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, Μιχάλη Δεκλερή.

Η κ. Καραμανώφ κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχε την ευκαιρία να κάνει μία λιτή αναφορά στα οφέλη από την εκμάθηση και την εφαρμογή της συστημικής θεωρίας σε στρατηγικές αποφάσεις που αφορούν την προώθηση βιώσιμων μεταρρυθμίσεων και ευρύτερα αλλαγών σε πεδία, που μπορούν να εκτείνονται σε μεγάλο εύρος, είτε κοινωνικοοικονομικό είτε διοικητικό είτε ακόμη και προσωπικό. 

Οι σπουδαστές από την πλευρά τους ευχαρίστησαν την κ. Καραμανώφ για την αποδοχή της πρόσκλησης και περιέγραψαν τους λόγους της απόφασής τους, αναφέροντας ότι το έκαναν ορμώμενοι κυρίως από τις ραγδαίες αλλαγές σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο που αναδεικνύουν την ανάγκη χρησιμοποίησης επιστημονικών εργαλείων, όπως η συστημική θεωρία. Επιπλέον, τόνισαν ότι ο κ. Δεκλερής, εκτός των άλλων, υπήρξε επί πολλά χρόνια εισηγητής της σχολής με ιδιαίτερα θετικό διδακτικό αποτύπωμα και υπέρμαχος του ρόλου της.

Ο κύκλος συζήτησης θα διαρθρώνεται σε 3 τρίωρες συζητήσεις σεμιναριακού χαρακτήρα, θα πραγματοποιηθεί κατά την χρονική περίοδο του Νοεμβρίου και η συμμετοχή σε αυτήν από τους Σπουδαστές θα γίνει κατόπιν επιλογής τους.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved