ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Μ. Βορίδης: Κομβικός ο ρόλος του Υπηρεσιακού Γραμματέα στην Δημόσια Διοίκηση

Proslipsis.gr | Αθήνα 24.5.2021, 15:35

Τον θεσμό του Υπηρεσιακού Γραμματέα ανέδειξε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στην ομιλία του στο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους Υπηρεσιακούς Γραμματείς των Υπουργείων, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021, διαδικτυακά, με την υποστήριξη της γαλλικής Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (École Nationale d’ Administration – ENA), με θέμα «Η Τέχνη του Διοικείν: Εδραιώστε τη θέση σας ως ηγέτης και διευθυντικό στέλεχος». 

Ο ίδιος εξήγγειλε την πρόθεση της Κυβέρνησης για τη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση με τη συμμετοχή των Υπηρεσιακών Γραμματέων. Στόχος αυτού του Συμβουλίου θα είναι η περαιτέρω βελτίωση της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και η βελτιστοποίηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υπέρ του πολίτη, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. 

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο κ. Βορίδης εξήρε την εποικοδομητική συνεργασία που έχει εδραιωθεί με τη Γαλλική Κυβέρνηση στην κατεύθυνση επίτευξης μιας αποτελεσματικότερης Δημόσιας Διοίκησης, επισημαίνοντας ιδιαιτέρως τον υποδειγματικό χαρακτήρα που η συνεργασία αυτή έχει λάβει μεταξύ της γαλλικής Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) στο επίπεδο της ανίχνευσης των εκπαιδευτικών αναγκών των Υπηρεσιακών Γραμματέων και στον σχεδιασμό ενός στοχευμένου και προσαρμοσμένου, σε αυτές τις ανάγκες, σεμιναρίου.

Εκτός του κ. Βορίδη, εισαγωγικές ομιλίες πραγματοποίησαν επίσης, o ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Patrick Maissonave καθώς και ο επικεφαλής της Μονάδας Διακυβέρνησης και Δημόσιας Διοίκησης της Γενικής Διεύθυνσης Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (GD Reform) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved