ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Εκπαίδευση υπαλλήλων των ελληνικών Προξενικών Αρχών

Proslipsis.gr | Αθήνα 24.9.2021, 18:06

Εκκίνησε η διαδικασία εκπαίδευσης των υπαλλήλων των απανταχού Ελληνικών Προξενικών Αρχών στη χρήση του Πληροφοριακού Συστήματος «Μητρώο Πολιτών» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στόχος της εκπαίδευσης είναι η απευθείας καταχώριση ληξιαρχικών γεγονότων Ελλήνων πολιτών τα οποία συμβαίνουν στο εξωτερικό και η έκδοση αντίστοιχων πράξεων από τις ίδιες τις Προξενικές Αρχές, ώστε να βελτιωθούν σημαντικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους Έλληνες πολίτες που διαμένουν ή βρίσκονται στο εξωτερικό. 

Με τον τρόπο αυτό πρόκειται να επιταχυνθεί και να απλοποιηθεί σημαντικά η διαδικασία εξυπηρέτησης των πολιτών, ενώ καταργείται και η υφιστάμενη υποχρέωση μεταγραφής των παραπάνω ληξιαρχικών πράξεων στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα εκπαιδευτούν 270 υπάλληλοι από  87 Προξενικές Αρχές ενώ εν συνεχεία, οι υπόλοιπες εκπαιδεύσεις που αφορούν 41 Προξενικές Αρχές θα ολοκληρωθούν εντός του Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους. 

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται με ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Εκτιμάται ότι όλα τα Ελληνικά Προξενεία θα είναι σε θέση να ενεργοποιήσουν το παραπάνω σύστημα από τις αρχές του νέου έτους.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved