ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Ξεκίνησε η ηλεκτρονική εφαρμογή του Μητρώου Συμβούλων Ακεραιότητας
 

Proslipsis.gr | Αθήνα 11.01.2024, 17:01

Σε λειτουργία τίθεται η ηλεκτρονική εφαρμογή του Μητρώου Συμβούλων Ακεραιότητας, όπως προβλέπουν οι διατάξεις του άρθρου 26 του ν. 4795/2021.

Στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών (πρώην Γενική Γραμματεία Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα) τηρείται ηλεκτρονικά Μητρώο Συμβούλων Ακεραιότητας (εφεξής Μητρώο), το οποίο φιλοξενείται στην ομώνυμη ειδική ηλεκτρονική μικροεφαρμογή του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου (εφεξής Απογραφή) καιστο οποίο εντάσσονται οι υποψήφιοι για την κάλυψη των θέσεων Συμβούλων Ακεραιότητας.

Το Μητρώο δεν έχει περιορισμό κατώτατου ή ανώτατου αριθμού εγγεγραμμένων μελών. Αντίγραφο του Μητρώου σε μορφή αρχείου Excel θα αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο επικαιροποιείται ανά μήνα και περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο, τον κλάδο και τον φορέα της οργανικής θέσης των εγγεγραμμένων μελών του Μητρώου, καθώς και τον φορέα, όπου ασκεί καθήκοντα Συμβούλου Ακεραιότητας, στην περίπτωση που το εγγεγραμμένο μέλος του Μητρώου έχει τοποθετηθεί σε Αυτοτελές Γραφείο Συμβούλου Ακεραιότητας. Ειδικότερα, κατόπιν ολοκλήρωσης των διαδικασιών εγγραφής στο Μητρώο, αντίγραφο του Μητρώου κατά τα ανωτέρω θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr), στη διαδρομή Ανθρώπινο Δυναμικό Δημοσίου Τομέα - Σύμβουλοι Ακεραιότητας/ Μητρώο.

Στο Μητρώο εγγράφονται, κατόπιν αίτησής τους:
- πολιτικοί διοικητικοί υπάλληλοι, 
- μόνιμοι ή με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.) 
- κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ ή ειδικό επιστημονικό προσωπικό, 
- οι οποίοι ανήκουν οργανικά σε Υπουργεία ή σε αυτοτελείς Υπηρεσίες ή σε Ανεξάρτητες Αρχές ή Αποκεντρωμένες Διοικήσεις ή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου ή Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α` και β` βαθμού, 
- έχουν τον Α` βαθμό, 
- έχουν τριετή κατΆ ελάχιστο πραγματική δημόσια υπηρεσία και 
- διαθέτουν το Πιστοποιητικό Επάρκειας Συμβούλου Ακεραιότητας του άρθρου 27 του ν. 4795/2021.

Οι ως άνω προϋποθέσεις θα πρέπει να πληρούνται σωρευτικά. 

Αιτήσεις
Η αίτηση εγγραφής στο Μητρώο υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής μικροεφαρμογής «Σύμβουλοι Ακεραιότητας» στην Απογραφή, στην οποία ο υποψήφιος εισέρχεται με την χρήση των κωδικών που προβλέπονται για την είσοδο στην Απογραφή και συγκεκριμένα με τη χρήση κωδικών Δημόσιας Διοίκησης.

* Σχετική είναι η εγκύκλιος που θα βρείτε στο συνημμένο αρχείο.


 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Proslipsis.gr - Εγκύκλιος για το Μητρώου Συμβούλων Ακεραιότητας 11012024.pdf

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved