ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Μονιμότητα για όλους ζητεί η ΑΔΕΔΥ (15/5/08)


Αθήνα 15.5.2008, 17:48
Παίρνοντας αποστάσεις από την κυβέρνηση η ΑΔΕΔΥ της ζητεί να αξιοποιήσει την συνταγματική αναθεώρηση και να προχωρήσει σε μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του δημόσιου τομέα.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα καθιστά σαφές ότι επιδιώκει την αναβάθμιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο Δημόσιο, μέσα από την ένταξή τους στη μόνιμη και δημοσίου δικαίου σχέση εργασίας, με την πλήρη κατοχύρωση της μιας, ενιαίας, μόνιμης σχέσης εργασίας στο Δημόσιο όπως και το Σύνταγμα επιτάσσει.

"Η δυνατότητα για μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στο δημόσιο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάρχει και σε κάθε περίπτωση τυχόν προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν αφού η συνταγματική αναθεώρηση βρίσκεται σε εξέλιξη", αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ τονίζεται ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να συναινέσει και να αποδεχτεί νομοθετικές ρυθμίσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή σχέδιο νόμου που θα εξασφαλίζει βαθμολογική εξέλιξη μόνο στους εργαζόμενους με σύμβαση αορίστου χρόνου του λεγόμενου "στενού" δημόσιου τομέα (Δημόσιο, Ανεξάρτητες Αρχές, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved