ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Οι πολιτικοί κάνουν τις προσλήψεις! (29/9)
 


Αθήνα 29.9.2005, 17.46
Με πολιτικές παρεμβάσεις γίνονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο, πιστεύουν οι τρεις στους τέσσερις πολίτες και μόνο ένας στους τέσσερις θεωρεί ότι εφαρμόζονται αντικειμενικά κριτήρια.

Έρευνα που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η ΑΔΕΔΥ αποκαλύπτει επίσης ότι μεγάλο ποσοστό (46,4%) των ερωτηθέντων ζητά να αρθεί η μονιμότητα στις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ αρνητικά απαντά το 42,3% στην ερώτηση αν οι νεοπροσλαμβανόμενοι υπάλληλοι πρέπει να εντάσσονται στο υπάρχων εργασιακό καθεστώς.

Στην ερώτηση αν η διαφθορά σχετίζεται με το Δημόσιο ή είναι γενικότερο κοινωνικό φαινόμενο, τη δεύτερη απάντηση επιλέγει το 89,6% των ερωτηθέντων. Τους παράγοντες που ευθύνονται γι’ αυτή, το 31,4% την αποδίδει στον κομματισμό στην δημόσια διοίκηση, 30,8% στην πολιτική ηγεσία, 20,5% σε οικονομικούς και επιχειρηματικούς κύκλους και 13,6% στους υπαλλήλους.

Την ποιότητα της δουλειάς των δημοσίων υπαλλήλων θεωρεί ως αιτία της μη ικανοποιητικής λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών το 66%, ενώ αρνητικά απαντά το 32%.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η έρευνα

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved