ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Υγεία Επιστροφή    
Πρόγραμμα αφηγηματικής ψυχοθεραπείας και κοινοτικής εργασίας

 

Αθήνα 22.1.2013, 19:02

Πρόγραμμα εκπαίδευσης, διάρκειας δύο ετών, που οδηγεί στην χορήγηση Πτυχίου Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας και Κοινοτικής Εργασίας (Graduate Certificate in Narrative Therapy and Community Work), με το οποίο οι απόφοιτοι αναγνωρίζονται από το Dulwich Centre ως αφηγηματικοί ψυχοθεραπευτές, θα λειτουργήσει στην Αθήνα.

Το σεμινάριο θα συντονίσουν οι συνεργάτες του Dulwich Centre Αφηγηματικής Θεραπείας Δανιήλ Δανιλόπουλος, παιδοψυχίατρος, PgC, και Αδάμ Χαρβάτης, ψυχολόγος, MSc, PhD. Θα λάβει χώρα στις 16 και 17 Φεβρουαρίου 2013 σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η Αφηγηματική Ψυχοθεραπεία είναι από τις νεότερες εξελίξεις στην Ψυχοθεραπεία, χαρακτηρίζεται από σεβασμό, ανθρώπινη ζεστασιά και επικέντρωση στις λύσεις. Έχει επηρεάσει ριζικά τη συζήτηση και τις θεραπευτικές αντιλήψεις για την ταυτότητα των ανθρώπων και την αλλαγή. Προσφέρει συγκεκριμένες θεραπευτικές πρακτικές εύχρηστες και κατάλληλες για πολύ «δύσκολες» θεραπευτικές καταστάσεις.

Το σεμινάριο αναγνωρίζεται από το Dulwich Centre της Αυστραλίας, το εκπαιδευτικό-θεραπευτικό κέντρο που δημιούργησε την Αφηγηματική Ψυχοθεραπεία, ως μέρος της εκπαίδευσης που οδηγεί στο Βασικό Πτυχίο Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας. Είναι το πρώτο σεμινάριο με το οποίο γίνεται η έναρξη της επίσημης εκπαίδευσης του Dulwich Centre και στην Αθήνα. (Είναι όμως ανοιχτό σε οποιονδήποτε θέλει να το παρακολουθήσει χωρίς υποχρέωση εγγραφής στο πλήρες πρόγραμμα). Γίνεται σε συνεργασία με (και με την οργάνωση του) Ψυχοθεραπευτικού - Συμβουλευτικού Κέντρου «Ψυχοσύνθεση» στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

A. Μία σειρά από έξι εκπαιδευτικά τριήμερα (ανοιχτή εκδήλωση + διήμερο σεμινάριο), που κατανέμονται στο διάστημα δύο χρόνων. Οι εκπαιδευτές είναι μέλη του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Dulwich Centre, του διεθνούς εκπαιδευτικού θεραπευτικού κέντρου της Αυστραλίας, που έχει εισηγηθεί την Αφηγηματική Θεραπεία.

Στα σεμινάρια μπορείτε να εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή. Επίσης, εφόσον δεν ενδιαφέρεστε για το πτυχίο αφηγηματικού θεραπευτή (αλλά μόνο για κάποιο συγκεκριμένο θέμα) μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτόνομα -χωρίς επιπλέον υποχρέωση περαιτέρω συμμετοχής- οποιοδήποτε εκπαιδευτικό τριήμερο θέλετε.

B. Ενότητα Πιστοποίησης. Αυτή αφορά μία στενή συνεργασία με το Dulwich Centre, η οποία περιλαμβάνει δύο βασικά στοιχεία:
α) Ανάγνωση βιβλιογραφίας και συγγραφή εργασιών. Αυτή η διαδικασία γίνεται σε στενή συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό του Dulwich Centre, μέσω διαδικτύου (e-leanring).

Καταρχήν η ανάγνωση της βιβλιογραφίας αφορά 10 θέματα και καταλήγει σε 10 μικρές εργασίες-αναστοχασμούς των 500 περίπου λέξεων (οι οποίες αποτελούν στην ουσία απαντήσεις σε μία σειρά από ερωτήσεις που στόχο έχουν να συνδέσουν τη θεωρητική γνώση των συμμετεχόντων με την πρακτική). Η πρακτική αυτή δεν είναι απαραίτητο να είναι κλασσική ψυχοθεραπευτική πρακτική, θα πρέπει όμως να είναι πρακτική.  Για παράδειγμα, μπορεί να αφορά το συντονισμό κάποιας εκπαιδευτικής ομάδας, η οποία θα οργανωθεί και θα συντονιστεί με βάση τις αρχές και τις πρακτικές της Αφηγηματικής Θεραπείας.

Το Dulwich Centre και ο συντονιστής του προγράμματος στην Ελλάδα με χαρά θα συζητήσουν τέτοιες προτάσεις από εκπαιδευόμενους.  

Στην πορεία μία από αυτές τις εργασίες θα διευρυνθεί στις 1.000 λέξεις και θα αναρτηθεί στο e-learning site του Dulwich Centre.

Η όλη διαδικασία θα καταλήξει σε μία μεγαλύτερη πτυχιακή εργασία των 5000 λέξεων με θέμα επιλογής του εκπαιδευόμενου. Αυτή θα είναι και η τελική εργασία, η οποία θα παρουσιαστεί στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Dulwich Centre, που θα έρθει στην Ελλάδα.

β) Eποπτεία από το Dulwich Centre. Αυτή περιλαμβάνει δύο τηλεφωνικές ή μέσω skype εποπτείες με το εκπαιδευτικό προσωπικό του Dulwich Centre καθώς και μία τελική "ζωντανή" εποπτεία με το εκπαιδευτικό προσωπικό που θα έρθει στην Ελλάδα για την παρουσίαση των εργασιών.

Γ. Δι-εποπτεία και υποστήριξη εκπαιδευόμενων. 5-8 συναντήσεις ομαδικής δι-εποπτείας (και μέσω skype) παρέχονται στους εκπαιδευομένους κάθε χρονιά. Οι εκπαιδευόμενοι που εργάζονται θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τις εμπειρίες τους στην εφαρμογή των ιδεών και πρακτικών της Αφηγηματικής στη δουλειά τους.  Για τους εκπαιδευόμενους που δεν εργάζονται αυτή τη στιγμή, υπάρχει ειδική σειρά εργασιών υποστήριξης που διαμορφώνονται, ώστε να βάλουν σε εφαρμογή τις ιδέες της Αφηγηματικής Θεραπείας.

Κόστος
Το κόστος των έξι ανεξάρτητων εκπαιδευτικών ενοτήτων (180 ευρώ η μία για επαγγελματίες, 150 για φοιτητές για τη φετινή χρονιά με την έγκαιρη πληρωμή της καθεμίας ενότητας) + 1.100 ευρώ για τη συνεργασία με το Dulwich Centre η οποία περιγράφτηκε πιο πάνω (ενότητα πιστοποίησης) + το κόστος των δι-εποπτειών (15 ευρώ τη φορά για τους εκπαιδευόμενους = 150 εώς 180 ευρώ για το σύνολο).

Το κόστος της ενότητας πιστοποίησης περιγράφεται με βάση τις τιμές του προηγούμενου εκπαιδευτικού κύκλου. Μπορεί να υπάρξει μικρή ανατίμηση, όταν θα ξεκινήσει. Μικρές αλλαγές στις τιμές είναι επίσης πιθανές και για επιμέρους σεμινάρια ανάλογα με τα ιδιαίτερα έξοδα των εισηγητών.

Πληροφορίες
Πληροφορίες: Αδάμ Χαρβάτης, Γαριβάλδη 14, 54642 Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-827282, 6974361096, e-mail:
adamharvatis@gmail.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved