ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Υγεία Επιστροφή    
Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία

Αθήνα 12.5.2014, 15:23

Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα με θέμα: «Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία» θα πραγματοποιήσει η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος - Νοέμβριος 2014.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σκοπός του μετεκπαιδευτικού προγράμματος «Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία» είναι να παράσχει, μέσω εις βάθος μελέτης 10 κλινικών περιπτώσεων και θεωρητικής παρουσίασης, μαθησιακά εφόδια σε άτομα τα οποία επιθυμούν να:
1. Αποκτήσουν τεκμηριωμένη και αξιοποιήσιμη γνώση για τη συμπτωματολογία, τη διαγνωστική αξιολόγηση, τους παράγοντες κινδύνου και τη θεραπευτική αντιμετώπιση των σημαντικότερων ψυχοπαθολογικών καταστάσεων κατά την παιδική και εφηβική ανάπτυξη.
2. Εκπαιδευτούν στην αναπτυξιακή θεώρηση των συναισθηματικών προβλημάτων και των προβλημάτων συμπεριφοράς των παιδιών και των εφήβων.
3. Αποκτήσουν ουσιώδεις δεξιότητες στην αναπτυξιακά κατάλληλη προσέγγιση των παιδιών και εφήβων με συναισθηματικά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς.
4. Αποκτήσουν έναν πιστοποιημένο τίτλο μετεκπαίδευσης στο γνωστικό αντικείμενο της Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας από έναν φορέα με πλούσια εκπαιδευτική, κλινική και ερευνητική εμπειρία.

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν απόφοιτοι ΑΕΙ και ΑΤΕΙ επιστημών υγείας ή εκπαίδευσης της ημεδαπής και
της αλλοδαπής. Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων συμμετοχής, θα τηρηθούν αυστηρά τα παρακάτω κριτήρια επιλογής υποψηφίων:
1. Βαθμός πτυχίου
2. Προϋπηρεσία σε συναφή με το γνωστικό αντικείμενο θέση
3. Επίπεδο γνώσης της αγγλικής γλώσσας

Οι Διδακτικές ενότητες είναι οι εξής:
(10 κλινικές περιπτώσεις και θεωρία)
1. Εισαγωγική μελέτη περίπτωσης
2. Κοινωνικό άγχος
3. Κατάθλιψη
4. Διαταραχές πρόσληψης τροφής
5. Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής - υπερκινητικότητας
6. Αυτισμός - νοητική υστέρηση
7. Διαταραχή διαγωγής
8. Διαταραχή μετατραυματικού στρες
9. Χρήση ουσιών
10. Αναστοχαστική μελέτη περίπτωσης

Η επιτυχής ολοκλήρωση των 10 διδακτικών ενοτήτων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Μετεκπαίδευσης στο γνωστικό αντικείμενο «Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία».

Η διδασκαλία διεξάγεται σε εβδομαδιαία βάση στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ σε ομάδα που περιλαμβάνει έως και 20 εκπαιδευόμενους.

Η χρονική διάρκεια του Προγράμματος είναι 10 εβδομάδες, ενώ ο απαιτούμενος χρόνος διδασκαλίας ανέρχεται στις 50 ώρες. Το συνολικό κόστος φοίτησης είναι 350 ευρώ.

Η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται ηλεκτρονικά με συνημμένο βιογραφικό σημείωμα στο: ggiannak@med.uoa.gr

Για πληροφορίες: 21320-13258 (Γ. Γιαννακόπουλος).
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved