ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Υγεία Επιστροφή    
Σεμινάριο παιδο-οφθαλμολογίας για μη οφθαλμιάτρους

Αθήνα 8.6.2014, 22:34

«Σεμινάριο παιδο-οφθαλμολογίας για μη οφθαλμιάτρους» θα υλοποιήσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Β΄Οφθαλμολογική Κλινική AΠΘ, στις 17 Ιουνίου 2014.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς και ειδικευόμενους ιατρούς και στόχος του είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν αρκετά εφόδια ώστε να διαχωρίζουν τα επείγοντα από τα μη επείγοντα παιδο-οφθαλμολογικά περιστατικά, να διαχειρίζονται αυτά που μπορούν σύμφωνα με τις σύγχρονες διεθνείς οδηγίες (guidelines) και να αναγνωρίζουν την κατάλληλη χρονική στιγμή για παραπομπή στον ειδικό όσων χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης. Το σεμινάριο θα είναι εστιασμένο στα πιο συνήθη παιδο-οφθαλμολογικά περιστατικά που αντιμετωπίζει ο μη-οφθαλμίατρος, ώστε να του δοθούν εφόδια για τη σωστότερη αντιμετώπιση, αλλά θα αναφερθούν και πιο σπάνια σοβαρά νοσήματα που δεν πρέπει να ξεφύγουν της προσοχής του.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τα εξής θέματα:
- Για πόσο καιρό είναι “φυσιολογικό” να στραβίζει ένα βρέφος;
- Ποια είναι η σωστότερη θεραπεία της επιπεφυκίτιδας στα παιδιά;
- Πώς κάνουμε το μασάζ για τη συγγενή απόφραξη ρινοδακρυϊκού πόρου;
- Υποτροπιάζον “κριθαράκι”: τι πρέπει να σκεφτώ στη διαφορική διάγνωση;
- Η μαμά έχει μυωπία, πότε πρέπει να ελεγχθεί το παιδί;

Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι 13 Ιουνίου 2014 και μόνον ηλεκτρονικά. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος, κ. Ασημίνα Ματαυτσή (mataftsi@hotmail.com), τηλ. επικοινωνίας: 2313-323940.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved