ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Υγεία Επιστροφή    
Μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα: Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία, 10 κλινικές περιπτώσεις και θεωρία

Proslipsis.gr | Αθήνα 21.1.2015, 04:20

Μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία,10 κλινικές περιπτώσεις και θεωρία» θα υλοποιήσει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Παιδοψυχιατρική Κλινική Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», το χρονικό διάστημα Φεβρουάριος - Μάιος 2015.

Σκοπός του Προγράμματος είναι να παράσχει, μέσω εις βάθος μελέτης κλινικών περιπτώσεων και θεωρητικής παρουσίασης, μαθησιακά εφόδια σε άτομα τα οποία επιθυμούν να:
1. Αποκτήσουν τεκμηριωμένη και αξιοποιήσιμη γνώση για τη συμπτωματολογία, τη διαγνωστική αξιολόγηση, τους παράγοντες κινδύνου και τη θεραπευτική αντιμετώπιση των σημαντικότερων ψυχοπαθολογικών καταστάσεων κατά την παιδική και εφηβική ανάπτυξη
2. Εκπαιδευτούν στην αναπτυξιακή θεώρηση των συναισθηματικών προβλημάτων και των προβλημάτων συμπεριφοράς των παιδιών και των εφήβων
3. Αποκτήσουν ουσιώδεις δεξιότητες στην αναπτυξιακά κατάλληλη προσέγγιση των παιδιών και εφήβων με συναισθηματικά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς
4. Αποκτήσουν έναν πιστοποιημένο τίτλο μετεκπαίδευσης στο γνωστικό αντικείμενο της Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας από έναν φορέα με πλούσια εκπαιδευτική, κλινική και ερευνητική εμπειρία.

Δήλωση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν απόφοιτοι ΑΕΙ και ΑΤΕΙ επιστημών υγείας ή εκπαίδευσης. Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων συμμετοχής, θα τηρηθούν αυστηρά τα παρακάτω κριτήρια επιλογής υποψηφίων:
1. Βαθμός πτυχίου.
2. Προϋπηρεσία σε συναφή με το γνωστικό αντικείμενο θέση.
3. Επίπεδο γνώσης της αγγλικής γλώσσας.

Οι διδακτικές ενότητες (10 κλινικές περιπτώσεις και θεωρία) του προγράμματος είναι οι εξής:
1. Διαταραχές του δεσμού
2. Διαταραχές φάσματος αυτισμού
3. Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής - υπερκινητικότητας
4. Αγχώδεις διαταραχές
5. Διαταραχή μετατραυματικού στρες
6. Καταθλιπτικές διαταραχές
7. Διαταραχές διαγωγής
8. Διαταραχές πρόσληψης τροφής
9. Διαταραχές χρήσης ουσιών
10.Διαταραχές φάσματος σχιζοφρένειας.

Εκπαιδευτές στο σεμινάριο είναι οι: Γ. Γιαννακόπουλος, Κ. Τριανταφύλλου. Η επιτυχής ολοκλήρωση των 10 διδακτικών ενοτήτων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Μετεκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα διεξάγεται σε εβδομαδιαία βάση (Τρίτη ή Παρασκευή 09:00-14:00) στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ σε ομάδα που περιλαμβάνει έως και 20 εκπαιδευόμενους. 

Η χρονική διάρκεια του Προγράμματος είναι 10 εβδομάδες, ενώ ο απαιτούμενος χρόνος διδασκαλίας ανέρχεται στις 50
ώρες. Το συνολικό κόστος φοίτησης είναι 350 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά με συνημμένο βιογραφικό σημείωμα έως τις 31/1/2015 στο: ggiannak@med.uoa.gr. Για Επιστημονικός Υπεύθυνος: Γερ. Κολαΐτης, Πληροφορίες: 21320-13258.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved