ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Υγεία Επιστροφή    
Ίδρυμα Λαζαρίδη: Σεμινάριο για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης

Proslipsis.gr | Αθήνα 18.10.2022, 23:15
 
Το Ίδρυμα Ακατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει επιμορφωτικό κύκλο πέντε συναντήσεων με θέμα την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης. Στο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί γενική επισκόπηση και προσδιορισμός του φαινομένου της κακοποίησης ανηλίκων, θα συζητηθούν οι βασικές ενδείξεις κακοποίησης στα παιδιά, ο ρόλος των στερεοτύπων και των αντιλήψεων στο θέμα της βίας, ενώ θα παρουσιαστεί ο ρόλος του σχολείου αλλά και η νομική πλευρά ως προς το θέμα της διαχείρισης των περιστατικών.

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε πέντε δίωρες συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν διά ζώσης και απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους.  

Οι εισηγητές του προγράμματος είναι οι: 
- Μεταξία Σταυριανάκη, Κοινωνική λειτουργός, Δ/νση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, ΙΥΠ
- Δρ. Αναστασία Κουμούλα, Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, Συντονίστρια και Επιστημονική Υπεύθυνη της Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων 
- Εύα Κογιαννάκη, Νομικός, Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων Αθήνας
- Γιώργος Μόσχος, Νομικός, Εμπειρογνώμονας δικαιωμάτων του παιδιού
- Κωνσταντίνα Σκλάβου, Επ. Καθηγήτρια Τμ. Κοινωνικής Εργασίας, Πανεπ. Δυτικής Αττικής

Ημέρες συναντήσεων: Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, Δευτέρα 7 Νοεμβρίου,  Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου. Ώρες: 18.00-20.00.

Στο πρόγραμμα θα υπάρξουν κάποιες εμβόλιμες συναντήσεις αναφορικά με τον ρόλο του Διαδικτύου και τη σεξουαλική κακοποίηση, για τις οποίες θα ενημερωθείτε μέσω email. Οι εμβόλιμες συναντήσεις δεν έχουν κανένα επιπλέον κόστος.

Βεβαίωση παρακολούθησης θα δοθεί στους συμμετέχοντες που έχουν παρακολουθήσει το σύνολο των συναντήσεων.

Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο ανέρχεται στα 45 ευρώ (φοιτητές: 30 ευρώ (με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας) και άνεργοι δωρεάν (με επίδειξη δελτίου ανεργίας).

Δήλωση συμμετοχής 
Για την κράτηση θέσης και την έγκυρη συμμετοχή σας χρειάζεται απαραιτήτως μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 2022 να κάνετε κατάθεση του χρηματικού ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό IBAN GR56 0260 2460 0000 3020 0244 833, τράπεζα EUROBANK, με την ένδειξη στην αιτιολογία “Για Τομέα Ψυχικής Υγείας”  και να μας στείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης στο email: mentalhealth@laskaridisfoundation.org.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες: Τηλ. 2169003721 (Δευτέρα - Παρασκευή, 09.00-17.00, κ. Λεβαντή), email: mentalhealth@laskaridisfoundation.org. 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved