ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δωρεάν Επιστροφή    
Διαδικτυακό σεμινάριο για την ορθή αναζήτηση και χρήση πληροφοριών στο Διαδίκτυο

Proslipsis.gr | Αθήνα 30.10.2014, 22:56

H Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr δημιούργησε ένα νέο διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) γύρω από την ορθή και με κριτική σκέψη αναζήτηση και χρήση πληροφοριών στο Διαδίκτυο. 

Το σεμινάριο δημιουργήθηκε με στόχο να ενημερώσει πρωτίστως τους ανηλίκους για τα παραπάνω πολύ σημαντικά ζητήματα, λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά αποτελέσματα της διαδικτυακής έρευνας της Δράσης Saferinternet.gr προς εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης : ποσοστό 83,9% των εκπαιδευτικών θεωρεί πως οι ανήλικοι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις αξιόπιστες ιστοσελίδες από τις αναξιόπιστες, ενώ το 79,7% των εκπαιδευτικών δηλώνει ότι οι ανήλικοι καταπατούν την πνευματική ιδιοκτησία των άλλων στο Διαδίκτυο, χωρίς πολλές φορές να γνωρίζουν τους κανόνες που διέπουν την έννοια του «copyright». 

Στο πλαίσιο αυτό, το σεμινάριο με  τίτλο «Αναζήτηση πληροφοριών στο Διαδίκτυο» διάρκειας 11:30 λεπτών ασχολείται με τα εξής κύρια θέματα: α) χρήση των μηχανών αναζήτησης, β) στοχευμένη αναζήτηση, γ) διασταύρωση της αξιοπιστίας των πληροφοριών στο Διαδίκτυο, δ) ζητήματα πνευματικής ιδικοκτησίας, άδειες διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων «Creative Commons».

Μέσα από τα διαδικτυακά της σεμινάρια η Δράση Saferinternet.gr στοχεύει επίσης και στην περαιτέρω εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στα ζητήματα ορθής χρήσης του Διαδικτύου, με στόχο τη δημιουργία πολλαπλασιαστικής δράσης μέσα στην τάξη.
Το webinar είναι προσβάσιμο στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=sVKcF-U2sD0.  

Όλα τα διαδικτυακά σεμινάρια της Δράσης Saferinternet.gr είναι διαθέσιμα στην διεύθυνση: 
http://www.saferinternet.gr/index.php?objId=Category260&parentobjId=Page15 καθώς και στο ειδικό κανάλι της Δράσης στο YouTube http://www.youtube.com/SaferinternetGreece.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Δρ. Βερόνικα Σαμαρά, Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, κιν.: 6931016016.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved