ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δωρεάν Επιστροφή    
Ξεκινά η δωρεάν εκπαίδευση 100 ανέργων από το E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών

Αθήνα 18.3.2015, 03:59

Ξεκινά τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 η δωρεάν εκπαίδευση 100 άνεργων από το E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιλέχθηκαν με κριτήρια την ηλικία και το φύλο για να παρακολουθήσουν επιλεγμένα προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, διάρκειας από 3 έως 5 μήνες, σε τομείς πληροφορικής, εξαγωγών και διαδικτύου, επιχειρηματικότητας και δημιουργίας e-shop. 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, απώτερος στόχος είναι να καλυφθούν οι ανάγκες για εκπαίδευση και να δοθούν τα κατάλληλα εφόδια σε όσους και όσες δεν εργάζονται αυτή την περίοδο, προκειμένου να επανενταχθούν όσο γίνεται ταχύτερα και ομαλά στην αγορά εργασίας. 

Στο πλαίσιο των ενεργειών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης υπέρ των ανέργων, παρέχεται παράλληλα και εντελώς δωρεάν στους 100 ανέργους που επιλέχθηκαν η δυνατότητα συμβουλευτικής σταδιοδρομίας μέσω της διαδικτυακής κοινότητας MentorMe του Ε-learning του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Η πλατφόρμα «MentorMe» φιλοξενεί πάνω από 100 Συμβούλους - Επαγγελματίες της αγοράς από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους που ονομάζονται Μέντορες. Έχουν επιλεχθεί και αξιολογηθεί με κριτήριο το ακαδημαϊκό τους προφίλ, την επαγγελματική τους εμπειρία και την ικανότητα τους να παρέχουν επαγγελματική συμβουλευτική. Είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών ή/και διδακτορικών τίτλων σπουδών με επαγγελματική εμπειρία άνω των 5 ετών σε αντίστοιχους κλάδους και σαφή εικόνα της τρέχουσας εργασιακής πραγματικότητας.

Η πλατφόρμα θα λειτουργήσει για τους ανθρώπους που αναζητούν εργασία ως ένας τόπος διασύνδεσής τους με ήδη επιτυχημένους επαγγελματίες ώστε:
- να αποκτήσουν ασφαλείς πληροφορίες σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει στην αγορά εργασίας και τους τομείς με προοπτικές,
- να ενημερωθούν για τις διαθέσιμες επιλογές μετεκπαίδευσης στον τομέα που τους ενδιαφέρει,
- να λάβουν καθοδήγηση σχετικά με τρόπους δικτύωσης και τις ευκαιρίες εργασίας σε έναν συγκεκριμένο κλάδο,
- να μάθουν ποιες δεξιότητες και συμπεριφορές αξιολογούνται θετικά από τους εργοδότες,
- να προετοιμαστούν για μια συνέντευξη για θέση εργασίας,
- να λάβουν τη σωστή πληροφόρηση σχετικά με επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και διαδικασίες.

Οι συνεδρίες με τους Μέντορες πραγματοποιούνται διαδικτυακά παρέχοντας τη δυνατότητα επαγγελματικής συμβουλευτικής σε ανθρώπους από όλη την Ελλάδα που επιθυμούν να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες για την ενέργεια μπορείτε να δείτε στη σελίδα http://elearn.elke.uoa.gr/anergoi.html.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved